krk 2 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2009 Witam Wam też nie działa odsiebie.com ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2009 Nie działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Październik 30, 2009 Łącze: neo z TP Godzina: 20:15 Stan: Offline Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2009 Łącze: neo z TP Godzina: 20:15 Stan: Offline Godzina 21:22 a odsiebie nadal offline, przynajmniej u mnie na neo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2009 Tragedia... nie będzie dzisiaj ściągania warezu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2009 Tragedia... nie będzie dzisiaj ściągania warezu Zawsze pozostaje rapidshare :PP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2009 Zawsze pozostaje rapidshare :PP Polecam raczej megaupload. Wcześniej mnie to nie interesowało, ale dzisiaj zerknąłem, gdzie jest podpięta domena odsiebie.com i wyszło, że w Beyond.pl. Całkiem ciekawe... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2009 Może nalot na ich serwery był. Tak ludzie OD Siebie umieszczali pliki, że etraz milicja będzie miała dowody co ludzie mają U siebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2009 Offline od ponad 24 godzin. Ciekawe jaka przyczyna... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2009 Od parunastu dni była informacja że czekają na nowe maszyny żeby utrzymać rosnący ruch, więc pewnie się modernizują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2009 Od parunastu dni była informacja że czekają na nowe maszyny żeby utrzymać rosnący ruch, więc pewnie się modernizują I do czasu dostawy nowych serwerów postanowili wyłączyć cały pozostały sprzęt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Październik 31, 2009 http://media2.pl/media/55498-zjawia-sie-i-znika.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2009 Dziwi mnie tylko to że nie ma żadnej oficjalnej informacji na odsiebie.com o tym, że serwis został chwilowo zamknięty z jakiegoś tam problemu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2009 I co, pochwalisz się odpowiedzią...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vetinari 0 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2009 Zrobiłem małe rozeznanie w temacie i wyszło, że: - kilka tygodni temu przenosili się do Beyond.pl - do utrzymania serwisu kupili HP BladeSystem c3000 - w opiece nad sprzętem korzystają z outsourcingu Centuria.pl Obstawiam dwie możliwości (z dużym naciskiem na pierwszą opcję): - z tego co się orientuję korzystają z centralnej bazy danych oraz serwera www, domyślam się więc, że zaliczyli awarię jakiegoś komponentu Blade'a co unieruchomiło cały serwis. Tak to jest w młodych firmach, gdy tniesz koszty nie inwestując w redundantne rozwiązania oraz dodatkowe poziomy supportu. Zapewne w poniedziałek/wtorek serwis stanie na nogi. - inna możliwość, to interwencja sił niebieskich (i nie mówię tu zagadnieniach spirytystycznych ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2009 Ale w beyondzie to chyba tylko strone postawią nie wyobrażam sobie kosztów łącza :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2009 Pliki w ovh nadal. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
internecik 4 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2009 Ale skoro pies przegryzł kabel zasilający serwer za 8k$ i muszą czekać 5 dni na technika... to skąd (lub po co) w takim razie usunięty rekord A na domenie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2009 Domena jest (nie wiem jak było wcześniej) na dnsach Az.pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marioside 0 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2009 zobaczymy co będzie się dziać dalej z "odsiebie.com" . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Listopad 1, 2009 Ja stawiam na nalot i aresztowanko... Bo inaczej przecież można by było wrzucić nawet jakiś tekst "wracamy za 2 dni". PS. To oczywiście tylko moje zdanie, nie trzeba z nim polemizować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2009 Ja też tak uważam . Gdybym miał serwis o oglądalności 2 mln odsłon dziennie to na pewno nie pozwoliłbym żeby nie było nawet komunikatu co się dzieje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2009 Ciekaw jestem z jakiego okresu trzymali logi apache Ja tam nic nie ściągałem, ale jakby nie czyścili logów to pewnie wkrótce budżet państwa się wzbogaci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2009 Taaa, myślisz że Państwo teraz będzie latało do każdego i płukało w dzwi ? proszę Cię :-). Ja tam z 10-20 plików pobrałem :>. Oni dostaną taką karę że Państwu już nie będzie się chciało po indywidualnych klientach chodzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Listopad 2, 2009 Taaa, myślisz że Państwo teraz będzie latało do każdego i płukało w dzwi ? Może teraz jeszcze tak nie ma (lub o tym nie wiemy), ale że będzie to jest bardziej niż pewne. Przecież nie ma łatwiejszej i pewniejszej kasy do zdobycia. No, może tylko fotoradary są lepsze... chociaż? Może niedługo w skrzynkach znajdą się listy z wydrukowanymi zrzutami ekranowymi i blankietem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach