dawstaw 0 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2009 Witam. Poszukuje resellera pod zaplecze pozycjonerskie. Musi posiadac: -cpanel -10- 40 GB pojemności. - W miare duży transfer - Musi utrzymac ok 100 000 stron zapleczowych (tak zwanych spamów)( 1 strona = max 1 MB) Wiem takie rzeczy tylko w erze.. .Ale może jednak ? Polecicie cos ?? Najlepiej cos sprawdzonego z czym nie okaze sie ze po kilku miesiącach napiszą do mnie że musze sie wyniesc z hostingu bo tworze za duze obciązenie serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2009 Z własnego doświadczenia mogę polecić http://www.webhost.uk.net/reseller_hosting.html - dobry support, nie upierdliwa administracja, cPanel z RVSkin, nielimitowana ilość sub-kont, do wyższych pakietów darmowe IP, możliwość dokupienia dodatkowych adresów (1 ful za IP). Korzystam z ich usług już od dłuższego czasu i nigdy nie miałem problemów, w miarę rozsądny uptime (od ostatniego resetu 108 dni temu mam uptime na poziomie 99,56%), ewentualne downtime'y zdarzają się w zasadzie wyłącznie w godzinach nocnych (prace konserwacyjne itp.). W przypadku, gdy jedna strona (na subkoncie) generuje zbyt duże obciążenie, jest blokowane co najwyżej to subkonto, a nie całe konto resellera, jak to bywa w przypadku niektórych hostów. Miałem taki przypadek, że strona jednego z moich klientów generowała sztuczne obciążenie (zhaczony skrypt). Sub-konto zostało zablokowane, poszło do mnie powiadomienie. Po wymianie 2 maili odblokowali konto i dali czas na poprawki. Krótko mówiąc - ludzkie ludzie Lokalizacja: Londyn, kontakt wyłącznie w języku angielskim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Październik 28, 2009 dawstaw, pomyśl o dedyku/VPSie (np kimsufi.pl) bo wątpie aby jakiś hosting chciał hostować 100k "zapleczówek" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Edart 239 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2009 - ile to jest w miarę duży transfer ? - jakieś widełki cenowe ? - coś na temat używanych skryptów możesz napisać ? - ile adresów IP oczekujesz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2009 Jak to wszystko postawisz na 1 IP to sens tego jest znikomy chyba że pod wymianę linków. Szukaj czegoś z wieloma adresami IP do wyboru. Ja bym poszedł w stronę dużego VPSa + DirectAdmin na twoim miejscu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mich@ł 0 Zgłoś post Napisano Październik 30, 2009 Tomi, Pozycjonowanie w zasięgu ręki...Sprzedaje punkty gotlink.pl zawsze po cenie 93zł/100k/mc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach