kriss 3 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2009 Witam, Miał ktoś z was doczynienia z tą amerykanska firma? http://teamvps.com/vps.html Ceny i specyfikacje vpsów robią wrażenie. VPS Level 1 OpenVZ 512 MB Guaranteed RAM 1 GB Burstable RAM 25 GB Hard Drive Space 400 GB Transfer 1 IP Address $7.99 USD Monthly + Darmowy DA Co myślicie o tym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2009 Zaryzykowałem i zamówiłem dzisiaj serwer VPS Level 1 / wynioslo mnie to 24 zł Aktywacja byla automatyczna po dokonaniu platnosci przez Paypal. Jezeli chodzi o sam serwer, to jak narazie ladnie sie sprawuje, ping w granicach 140-150 ms Traffic 480 GB czyli o 80GB wiecej niz podane jest w planie. Ram Max 1GB CPU do wykorzystania wszystkie rdzenie, na mojej maszynie jest 8x2,7GHZ Licencje DA dali za free, czekalem niecale 2h Support odpowiada szybko To narazie tyle, jak coś bedzie złego się działo to napisze ale wątpie bo na wht.com maja dobre opinie zostawiam IP, jakby ktos chcial sobie sprawdzic ping 204.12.229.23 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2009 Śledziłem ich na wht.com już od paru miesięcy i przyznam, że rzeczywiście zaskakują. Po zapoznaniu się z ich ofertą byłem pewien, że szybko im się odechce, albo padną, albo jakość usług będzie mega tragiczna, a jednak mimo zapewne niemałej nadsprzedaży radzą sobie nadal zaskakująco dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2009 Co ważne nie upychają xxx vps-ów na jednej maszynie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2009 Co ważne nie upychają xxx vps-ów na jednej maszynie Upychają. Za taką kasę nie da się inaczej, nikt nie będzie do interesu dopłacał, a nawet w Stanach nie ma sprzętu i łącz za darmo Tyle, że robią to w na tyle umiejętny sposób, że póki co jeszcze działają w całkiem znośny sposób. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2009 To moze mnie okłamali , napisał kolo z supportu ze na kazdej maszynie max 12 stawiają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lapiech 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2009 Być może 12 - VPS Level 3 24 - VPS Level 2 48 - VPS Level 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2009 W końcu postanowiłem sprawdzić na własnej skórze jak ta firma działa. 1. Aktywacja VPSa przebiegła w nie najgorszym tempie. Wpłaciłem kaskę przez PayPala ok. godz. 2. w nocy. O 6. rano już był u mnie e-listonosz z danymi VPSa. 2. Faktycznie, do najtańszego VPSa jest 488GB transferu. Pozostałe parametry wg. specyfikacji. 3. Zaskakująco dobrze wszystko biega. Żadnych przymuleń na dysku, łącze sprawuje się całkiem fajnie - momentami paczki z us.debian.org szły nawet ok. 4MB/s (!), średnia nie zeszła poniżej 1,5MB/s (maszyna vm3). Ciekawie wyglądają zaprezentowane przez nich statystyki, przez ostatnie 2 miesiące 100% uptime na wszystkich serwerach. Na temat supportu nic nie napiszę, bo nie musiałem się z nimi póki co kontaktować, wszystko działa jak trzeba to im nie truję W razie, gdyby jednak coś było nie tak, to dam Wam tu znać jak reagują Darmowego DirectAdmina też nie brałem, wolę sam sobie wszystko wg. własnego widzimisię poinstalować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Październik 22, 2009 Darmowego DirectAdmina też nie brałem, wolę sam sobie wszystko wg. własnego widzimisię poinstalować. mi tylko podeslali licencje DA i tez wszystko po swojaku robilem narazie jest git Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BarMleczny 0 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2009 i jak spisuje się serwer może ktoś wyrazić swoje opinie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Listopad 9, 2009 i jak spisuje się serwer może ktoś wyrazić swoje opinie ? narazie bardzo dobrze, maszyna nie jest zapchana, zadnych lagow, padów serwera także niema Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2009 Potwierdzam, wszystko śmiga bardzo ładnie. Lagi czasami są, ale minimalne i tylko w godzinach największego ruchu w Stanach (czyli u nas późnym wieczorem) i wynikają raczej z ogólnego przeładowania łącz, a nie z zamulania serwera. Ostatnio postanowiłem skorzystać z kontaktu z obsługą klienta w TeamVPS i mogę powiedzieć, że kontakt z nimi jest fantastyczny, szybko i fachowo udzielają wszelkich informacji, darmową licencję na DirectAdmin dostałem szybko i bez problemu (mimo, że zamówienie złożyłem w weekend). Dodam jeszcze, że niedługo dodadzą do WHMCSa język polski (tylko skończę tłumaczenie i im podeślę) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2009 Dodam jeszcze, że niedługo dodadzą do WHMCSa język polski (tylko skończę tłumaczenie i im podeślę) A ty co taki pomocny ? czyżby pochwalili się że maja duzo zamówień z PL ? Nawiązując do darmowego DA, Zauważyłem że prawie każda serwerownia w Kansas, ma za friko DirectAdmin-a, możliwe że mają jakieś gratisowe licencje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Smertius 0 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2009 mi tylko podeslali licencje DA i tez wszystko po swojaku robilem narazie jest git Dostałeś od nich maila z numerem licencji czy musiałeś przeinstalować system na obraz z już zainstalowanym DA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2009 Dostałeś od nich maila z numerem licencji czy musiałeś przeinstalować system na obraz z już zainstalowanym DA. Specjalnie poprosiłem tylko o numer licencji dla Debiana 5, nie pasował mi pomysł z instalowaniem ichniego obrazu CentOS-a z DA. Nie było z tym problemu, podali mi tylko dane licencji (CID i LID) i poszło gładko. System i tak reinstalowałem, bo wcześniej robiłem na tym VPSie jakieś eksperymenty i żeby uniknąć komplikacji wrzuciłem DA na czystego Lenny'ego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2009 Dane do licencji DA. będziesz miał podane w panelu klienta WHMCS, w zakladce My Services Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2009 U mnie akurat tych danych nie ma, może dlatego, że DA wziąłem parę tygodni po zamówieniu i uruchomieniu VPSa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Smertius 0 Zgłoś post Napisano Listopad 11, 2009 Dane do licencji DA. będziesz miał podane w panelu klienta WHMCS, w zakladce My Services No niestety ja nie mam,albo nie mogę znaleźć Napisałem do supportu, przy okazji sprawdzę czy odpowiadają w rozsądnym czasie. Co do VPS, po dwóch dniach testów mogę powiedzieć że spisuje się nadzwyczaj dobrze. Za tą cenę ciężko znaleźć coś lepszego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2009 Czy jest tam jakieś rescue mode, kvm lub inny wynalazek który pomoże w sytuacji, gdy system nie będzie się chciał podnieść po restarcie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2009 niema kvm jest tylko hypervm do zarzadzania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2009 No niestety ja nie mam,albo nie mogę znaleźć Napisałem do supportu, przy okazji sprawdzę czy odpowiadają w rozsądnym czasie. Co do VPS, po dwóch dniach testów mogę powiedzieć że spisuje się nadzwyczaj dobrze. Za tą cenę ciężko znaleźć coś lepszego. Ja sobie też testuję te vpsy. Pisałem we wtorek w tej samej sprawie, odpowiedź przyszła dzisiaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2009 niema kvm jest tylko hypervm do zarzadzania. Czyli tylko reset, start, stop i reinstalacja systemu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2009 Czyli tylko reset, start, stop i reinstalacja systemu? tak, standard to co ma hypervm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Listopad 13, 2009 Funkcje HyperVM: reboot, start, stop, reinstalacja, przywrócenie z kopii, manager plików, zmiana hasła roota, konsola i inne... I wszystko działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Coder 0 Zgłoś post Napisano Listopad 19, 2009 witam. kupiłem nie dawno sobie VPS i mam taki problem, że nie mogę się zalogować gdy wchodzę na stronę (https://vm.jumpserver.net:8887) i wpisuje poprawnie login+hasło to wyświetla mi się komunikat, że nie mogę sie zalogować z tego adresu IP. Pisałem do obsługi i 0 odpowiedzi, pisałem drugi raz też nic, może wy coś zaradzicie temu problemowi, co mogę zrobić itd? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach