Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Październik 18, 2009 Mam trochę śmieszne pytanie a mianowicie jak zmienić hasło na systemie debian. Posiadam vpsa i mam login vzxxxxx a po zalogowaniu jestem rootem. Wpisuje komende passwd i nowe hasło i niby jest wszystko OK ale jednak nadal stare hasło obowiązuje. Próbowałem też passwd vzxxxxx ale niema takiego usera Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2009 Musisz zmienić w panelu vpsa ponieważ zapewne hasło root jest takie jak do niego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Październik 18, 2009 Nie mam dostępu do panelu niestety. Mój panel jest autorski - start stop restart i zużycie transferu Nie da się samemu zmienić hasła roota z poziomu ssh? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2009 Nie mam dostępu do panelu niestety. Mój panel jest autorski - start stop restart i zużycie transferu Nie da się samemu zmienić hasła roota z poziomu ssh? Dziwny panel w takim razie Jeśli nie działa passwd jest zintegrowane z hasłem z panelu (jest takie samo w ogóle ?) - jak trzeba pisać o zmianę hasła do supportu to niezła firma edit: podobne problemy występowały z pakietem passwd który miał bug, brak ramu, brak miejsca na hdd - choć z tego co piszesz to nie to. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Październik 18, 2009 To będę musiał napisać do admina. Dziękuje za pomoc, Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2009 To będę musiał napisać do admina. Dziękuje za pomoc, Pozdrawiam Ciekawe z jakiej firmy jest ten VPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Październik 18, 2009 Komenda PASSWD zmieni ci hasło użytkownika o loginie ROOT w twoim systemie. A tu widać, że logujesz się do serwera-matki hasłem supervisora, a to można zmienić tylko zmieniając hasło do panelu zarządzania VPSem. Spróbuj logować się do vps'a tak jak należy - czyli na IP serwera, podając login root i hasło, które sobie ustawiłeś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 19, 2009 [quote name=lolek ' date='18 październik 2009 - 21:50' timestamp='1255895426' post='182320] Ciekawe z jakiej firmy jest ten VPS Domyślam się, że może chodzić o Logout.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach