Tenior 0 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2009 Ktoś wie coś na ten temat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dżo 0 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2009 Padło to za dużo powiedziane. Strona hitme.net.pl działa, za to budgetvps.pl leży. Do mojego serwera w BudgetVPS mogę się dostać przez ssh, ale z niego mogę tylko pingować inne serwery po IP. Fragment mojego zgłoszenia do ichniego BOK-u. # cat /etc/resolv.conf nameserver 91.203.134.60 nameserver 193.143.121.3 Do serwerów połączenie mam: --- 91.203.134.60 ping statistics --- 5 packets transmitted, 5 received, 0% packet loss, time 3999ms rtt min/avg/max/mdev = 0.473/29.126/143.574/57.224 ms Ale komunikacja z DNS nie działa: # host wp.pl ;; connection timed out; no servers could be reached Próba pobrania pliku z serwera WP: $ wget --spider http://212.77.100.101/i/ivar/layout/200812/WP.gif'>http://212.77.100.101/i/ivar/layout/200812/WP.gif Tryb spider włączony. Sprawdź czy zdalny plik istnieje. --2009-10-14 09:17:21-- http://212.77.100.101/i/ivar/layout/200812/WP.gif Łączenie się z 212.77.100.101:80... nieudane: Brak trasy do hosta. zdalnym serwerze istnieje. Ale serwer jako taki jest dostępny: --- 212.77.100.101 ping statistics --- 8 packets transmitted, 8 received, 0% packet loss, time 7005ms rtt min/avg/max/mdev = 38.736/78.855/276.020/74.920 ms Czyżby źle skonfigurowany firewall? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoock12 0 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2009 Mi również nie działa BudgetVPS.pl, ale za to mój VPS, który jest w BudgetVPS.pl działa. NaVi, też dostałem takiego maila. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NaVi 0 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2009 ChoiceIT.pl też padło. Dostałem taki E-mail: Witam, Informujemy, że w dniu dzisiejszym ok. godziny 1:00 nastąpi przerwa techniczna w dostępie do wszystkich naszych usług. Przy okazji prac, które jesteśmy zmuszeni przeprowadzić wykonamy także czynności, które zagwarantują utrzymanie wysokiej jakości usług i pozwolą uniknąć podobnych przerw w przyszłości. Przepraszamy za utrudnienia. Pozdrawiamy, HitMe.net.pl Jest już 14:30, a serwer dalej nie działa. Panie Marku odpowiedz nam, kiedy serwer ruszy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoock12 0 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2009 16:10 a budgetVPS.pl nadal leży. Ale na szczęście VPSy działają. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoock12 0 Zgłoś post Napisano Październik 14, 2009 19:55 BudgetVPS.pl nadal nie działa, ale mój VPS w BudgetVPS.pl działa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
giver 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2009 Od ok. 14 VPS na budgetvps.pl leży... Nie można nic zrobić z poziomu panelu. Po wydaniu zlecenia reboot "trwa realizacja poprzedniego zlecenia". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoock12 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2009 Od ok. 14 VPS na budgetvps.pl leży... Nie można nic zrobić z poziomu panelu. Po wydaniu zlecenia reboot "trwa realizacja poprzedniego zlecenia". Też mam VPSa w budgetvps.pl i wszystko działa jak najlepiej. Panel działa, bo przed chwilą sprawdzałem(wyłączyłem VPSa i włączyłem). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
giver 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2009 Problem nadal jest, widocznie tylko z maszyną s2. Czekam nadal na reakcję... Już 3 raz taka akcja w przeciągu paru dni. Najpierw zapowiedziane wyłączenie maszyny 30 min przed jej wyłączeniem, później prawie cały dzień problem z dostępem i teraz znów... EDIT Serwer się podniósł, co z tego jak ten sam problem co parę dni temu: komunikacja tylko przez ssh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GyniO 10 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2009 Hmm wszystko prócz ssh nie działa ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
giver 0 Zgłoś post Napisano Październik 21, 2009 już wszystko działa. Serwer nie działał tak jak powinien prawie 5 godz, przy czym technicy przystąpili do działania dopiero po ponad 3 godz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2009 już wszystko działa. Serwer nie działał tak jak powinien prawie 5 godz, przy czym technicy przystąpili do działania dopiero po ponad 3 godz... Być może technicy napisali o podjęciu działań dopiero po 3 godzinach, z tego co pamiętam reakcja była wtedy "nieco" szybsza ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2010 Dzisiaj hitme.net.pl też padło nie wiadomo z jakiego powodu. Jeśli można prosić o napisanie powodu to będę wdzięczny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Portek 0 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2010 Padło czy "lekko" przymuliło? Przez chwile strona główna ładowała się jak krew z nosa i czas dostępu do usług też się wydłużył, aczkolwiek po mniej więcej 10min wszystko wróciło do normy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2010 Ponoć coś z łączami majstrują Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2010 Dalej "zamula". I mi się to nie podoba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2010 Mi też, właśnie konfiguruje komuś maszynkę VPS i FTP tnie w ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Portek 0 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2010 Racja, już działało i niestety znów zaczęło zamulać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SanKen 63 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2010 Ale to coś z NP bo nawet hitme.net.pl nie działa. Coś u nich w NP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cabana 15 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2010 Polecam demotywatory, albo mistrzów na przeczekanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2010 Mieliśmy dzisiaj kilka b. dużych ataków typu DDOS. Zostały zneutralizowane na naszym routerze. Problem nie powinien już występować. Przepraszamy za utrudnienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chmuri 89 Zgłoś post Napisano Listopad 8, 2010 No też poczułem to ale z DDOSAMI to bardzo ciężka sprawa jeśli chodzi o obronę, w innych srv to czasem i po pół dnia jest timeout, więc moim zdaniem nie ma co narzekać, bo sprawa była "po cichu" i szybko rozwiązana:P. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HDS 14 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2010 Mieliśmy dzisiaj kilka b. dużych ataków typu DDOS. Zostały zneutralizowane na naszym routerze. Problem nie powinien już występować. Przepraszamy za utrudnienia. Ale ja tylko slowlorisa odpaliłem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2010 Nie wymyślaj bzdur :-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zlotowinfo 15 Zgłoś post Napisano Listopad 10, 2010 pad serwera, trwa ok. godziny zadzwoniłem o 16:20, ponoć w 15 minut mają się uwinąć 16:34 działa już Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach