Gość Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 Hej, Szukam kogoś, kto ma może gotowy silnik albo mógłby za niewielką opłatą (kasa będzie z mojej prywatnej kieszeni) napisać takie ustrojstwo, które pomogłoby sprawdzać... mundurek w szkole. Generalnie chodzi o jakąś namiastkę backendu do wpisywania klas / uczniów... i front end, nawet bez logowania to wszystko (sobie htaccessem jakby co pohasłuję katalog)... chodzi mi o coś takiego: W swojej szczytowej formie może i bym coś takiego napisał, ale ta "forma" już dawno minęła i nie mam czasu ani chęci się w tym babrać.. Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc... szukałem w Googlach czegoś, co mógłbym przerobić pod to, ale albo są skrypty na PHP4 sprzed 3-4 lat albo zbyt rozbudowane systemy dziennika elektronicznego... Schemat bazy danych widzę tak: uczeń: id, imię, nazwisko, rok, klasa, mundurek mundurek posiadanie, data np. 001, Adaś, Adamski, 1, A >>>>>>>> posiadanie, data czyli Adaś Adamski z klasy 1A o ID = 1 czy danego dnia posiadał mundurek.. I teraz chodzi o sortowanie tylko po klasie i rozwijaną listę z opcją "tak", "nie" i "niepełny" czy coś.. do tego możliwość dodawania dni (będzie to bardzo nieregularnie i wyrywkowo sprawdzane przez różnych nauczycieli). Backend tylko dla admina żeby dodać klasę / ucznia.. plus usuwanie i edycja... Preferuję MySQL z PHP5... : ) Sponsi / Miłosz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach