bigben 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 Witam. Ponieważ ostatnim czasy miałem problemy z apache2 (niewyjaśnione skoki zużycia ramu, niestabilna praca) postanowiłem go zmienić na NGINX. Po instalacji i konfiguracji z php-fastcgi wszystko śmiga, tyle że dopiero teraz zauważyłem że nginx nie obsługuje plików .htaccess. Rozumiem że istnieje jakiś sposób na pogodzenie mod_rewrite i plików .htaccess z nginx. Jak to zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 http://www.dokuwiki.org/rewrite Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bigben 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 Dzięki, o to chodziło. PS. Mogę prosić o małą pomoc w zamianie 2 przykładowych Rewrit'ów z apache? RewriteRule ^index.html$ index.php [L] RewriteRule ^post-(.*)-([^-]+).html(.*)$ index.php?zmienna1=$1&zmienna2=$2 [L,NC] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
shoock12 0 Zgłoś post Napisano Listopad 7, 2009 Dzięki, o to chodziło. PS. Mogę prosić o małą pomoc w zamianie 2 przykładowych Rewrit'ów z apache? RewriteRule ^index.html$ index.php [L] RewriteRule ^post-(.*)-([^-]+).html(.*)$ index.php?zmienna1=$1&zmienna2=$2 [L,NC] Proszę: rewrite ^/index.html$ /index.php; rewrite ^/post-(.*)-([^-]+).html(.*)$ /index.php?zmienna1=$1&zmienna2=$2; Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach