Przem0 0 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2009 Potrzebuje komendy którą mógłbym dodać usera FTP do jednego z katalogów. Zainstalowałem serwer gry i potrzebuje do niego dostępu FTP jednak przez DirectAdmina tego nie zrobię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2009 Potrzebuje komendy którą mógłbym dodać usera FTP do jednego z katalogów. Zainstalowałem serwer gry i potrzebuje do niego dostępu FTP jednak przez DirectAdmina tego nie zrobię. dlaczego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przem0 0 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2009 Z poziomu zwyklego usera nie mogę uzyskać dostępu do tego katalogu. Znalazłem coś takiego: adduser nazwa_usera /ścieżka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2009 a z poziomu admina? adduser (8) - add a user or group to the system system != ftp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przem0 0 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2009 Proszę pokazać mi na przykładzie, dodanie jakiegoś tam usera jako klienta FTP. Jak narazie stworzyłem sobie konto do podkatalogu ale nie widać plików gry czyli "cstrike" itp. tylko 3 pliki bash. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2009 Po prostu "adduser" wyłącz mu tylko powłokę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Grudzień 24, 2009 Powłoki nie można wyłączyć, można ją najwyżej zmienić. Poza tym lepszym rozwiązaniem jest dyrektywa AllowUsers w konfiguracji SSH. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach