nvu 24 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2009 Witam, gdzie znajduje się te iframe które wykradła hasła. W którym pliku przeleciałem pliki stylu, główny index.php i nigdzie tego nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech Małota 0 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2009 Witam, gdzie znajduje się te iframe które wykradła hasła. W którym pliku przeleciałem pliki stylu, główny index.php i nigdzie tego nie ma. Nie ma to jak napisać coś po polsku ;-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Październik 10, 2009 Może jakbyś wiedział o co chodzi to byś zrozumiał. Nvu chodzi o to gdzie w phpbb zagnieżdża się iframe wstawiane przez wirusa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2009 Tak, jest to bardzo dziwne bo wchodząc firefoxem nic nie mam. Wchodząc chrome jest, jednak w źródle tego nie ma. WTF ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WPNJ 0 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2009 Ja miałem w phpbb3 wszystkie index.html i index.php zawalone tymi śmieciami, w każdym katalogu w którym takowe pliki się znajdowały. Zawsze doklejony kod był gdzieś umieszczony pod koniec, ewentualnie w sekcji <body>. Sprawdzaj wszystkie index'y...wszystkie, nie tylko główny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Stasiu Zgłoś post Napisano Październik 10, 2009 może w pliku index_body(tpl/html) i reszcie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech Małota 0 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2009 Może jakbyś wiedział o co chodzi to byś zrozumiał. Domyśliłem się o co chodzi. Niemniej jednak po polsku to to nie było. Nieważne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2009 @nvu Zainstaluj Eset Antywirus i przez FTP sciągnij cale forum Jak wychwyci wirusa na pewno zobaczysz który to plik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Październik 10, 2009 clamav też wykrywa iframe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nvu 24 Zgłoś post Napisano Październik 10, 2009 Okazało się że to nie iframe tylko chrome szaleje. Bo na firefoxie tego nie ma i inni tego nie mają. Pliki all czyste. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2009 Wirus umieszcza kod iframe w plikach o nazwie: main admin index z rozszerzeniami: php, php5, htm, html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2009 Okazało się że to nie iframe tylko chrome szaleje. Bo na firefoxie tego nie ma smile.gif i inni tego nie mają. Pliki all czyste. Jeżeli masz element, przykładowo obrazek z http://strona.com i na strona.com będzie jakiś iframe chrome uzna iż na Twojej witrynie jest wirus. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach