comands 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2009 Witam mam duży dylemat a budżet na miesięczny serwer do 300 zł? Najdmen Serwer Dedykowany N8 CPU - Procesor Athlon 64 X2 5600+ Dual Core Pamięć RAM 2 GB lub 4gb za dopłata Dysk 2 x 400 GB SATA II Switch 1 GBit Transfer 2000 GB (Po przekroczeniu switch 10mbps) Posiada RAID 1, łącze 100mbps Czy może kimsufi intle Quad Core Q6600 2x2,40 GHZ Ram 4GB Dysk 1TB Łącze 100mbps Nie posiada RAID Innych ofert za niską cene jakoś nie moge znaleźć, ewentualnie jeszcze OVH Chciałbym wybrać tam serwer gdzie jest solidny support i dobre łącze, czyli gdzie uzyskam pomoc szybko a nie bede czekał np na odpisanie maila np 3 dni z czym juz sie spotkałem gdzies. Jakie macie opinie o tych firmach, gdzie lepiej wziaść dedyka i którego. Wiem że najdmen ma serwery w niemczech a OVH/kimsufi we Francji, zatem jak jest z rzeczywistą dostępnością łącza Czy będzie znaczaca różnica mając ten sam serwer z 2gb a 4gb ramu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2009 solidny support i kimsufi - dwie sprzeczności ja biorąc pod uwagę ovh vs hetzner, brałbym dedyka w hetznerze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2009 z tego co czytałem na form najdmen przenosi się z niemiec do polski z serwerami. Nie jestem pewien ale chyba do lodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Październik 9, 2009 Hetzner mimo wszystko. No i jeszcze przez Najdmena, daj zarobić rodakowi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach