phpcoder 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2009 czy stawiac serwer www na Debianie 32 czy 64 bit? ma zawierac apache, mysql i standardowe uslugi dla userow typu exim, dns itp i dostep przez VNC + KDE czy sa jakies problemy z softem 64bit? czy 64bit da mi jakies sensowne przyspieszenie w kontekscie ladowania dynamicznych stron, poprawy wydajnosci mysql w porownaniu do 32bit? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Październik 8, 2009 Ja bym postawił na 32. A przyspieszenie raczej znikome... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
phpcoder 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2009 Ja bym postawił na 32. A przyspieszenie raczej znikome... ok a co przemawia za 32-bit a raczej na niekorzysc 64-bit? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2009 Większa zgodność aplikacji ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
phpcoder 0 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2009 Większa zgodność aplikacji ? a moglbys poda jakies przyklady albo linki? bo na forum debiana otrzymalem wprost przeciwna odpowiedz ze obecnie nie ma juz z tym problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Październik 8, 2009 Teoretycznie nie ma. Zależy czego dokładnie będziesz używać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Październik 11, 2009 DirectAdmin ma spore problemy z Debianem 64bit. Ja u siebie na serwerze mam Debiana 5.0.2 64bit i nie narzekam. Minimalne przyśpieszenie względem 32bit uzyskałem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przem0 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 Ja używam Debiana 32bit pod hosting stron www i nie mam żadnych problemów, tak samo DirectAdmin śmiga wyśmienicie Jeśli miałbym ci poradzić to polecam właśnie 32bit. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech Małota 0 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 A ja mam wszystko na 64 bitach i też nie mam żadnych problemów. Pytanie trochę wydaje mi się porównywalne z "czy używać Windowsa XP czy zostać przy 98". 64 bity to teraźniejszość połączona z przyszłością. 32 bity to teraźniejszość połączona z przeszłością. Wybierz sam :-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 A ja mam wszystko na 64 bitach i też nie mam żadnych problemów. Pytanie trochę wydaje mi się porównywalne z "czy używać Windowsa XP czy zostać przy 98". 64 bity to teraźniejszość połączona z przyszłością. 32 bity to teraźniejszość połączona z przeszłością. Wybierz sam :-). Przyszłość, jeśli używa się np. freebsd. Ja mam złe doświadczenia z centosem x64 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Październik 12, 2009 a mi gentoo x64 śmiga świetnie na dwóch serwerkach no ale fakt, jeśli chcesz DA to lepiej debiana 32 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach