totoo 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2009 Witam, jestem tu nowy więc chciałbym się przywitać Mam następujący problem: przekierowałem adresy DNS na freedns.sgh.waw.pl i stworzyłem rekordy CNAME jednak po odczekaniu 48 aby adresy były widoczne w sieci adresy są dalej nie widoczne. wygenerowana konfiguracja dla CNAME wygląda następująco: poczta IN CNAME ghs.google.com sites IN CNAME ghs.google.com kalendarz IN CNAME ghs.google.com docs IN CNAME ghs.google.com email IN CNAME ghs.google.com Jestem w tej dziedzinie informatyki początkujący i proszę o pomoc, ponieważ zgodnie z pomocą google Application utworzyłem rekordy zgodnie z ich oczekiwaniami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2009 1 - podaj domenę 2 - ghs.google.com. (kropka!) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
totoo 0 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2009 na google znalazłem cos takiego: W przypadku weryfikacji domeny: googlefffffeee435.poteznydinozaur.pl. | CNAME |IN | 3600 | google.pl. W przypadku niestandardowych adresów URL: poczta.poteznydinozaur.pl. | CNAME |IN | 3600 | ghs.google.pl. jednak w takiej formie adres.poteznydinozaur.pl. freedns nie chce tego przyjąć, wiec powinno być tak: W przypadku weryfikacji domeny: googlefffffeee435. | CNAME |IN | 3600 | google.pl. W przypadku niestandardowych adresów URL: poczta.| CNAME |IN | 3600 | ghs.google.pl. w Alias powinien być z KROPKĄ i Nazwa powinna być z kropką zgadza się ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2009 Może w ten sposób: masz domenę MOJADOMENA.PL Tworzysz alias, gdzie jako nazwę podajesz COS.MOJADOMENA.PL Takie coś spowoduje, że tak naprawdę wykreujesz sobię cos.mojadomena.pl.MOJADOMENA.PL Żeby tego uniknąć, to podajesz COS.MOJADOMENA.PL. (z kropką na końcu), co mówi serwerowi, że jest to pełna nazwa hosta. Więc w twoim przypadku: poczta| CNAME |IN | 3600 | ghs.google.pl. (poczta bez kropki, ghs.google.pl z kropką) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
totoo 0 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2009 dziękuje bardzo za wyjaśnienie, zastosuję się do Twoich wskazówek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach