Smertius 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2009 Poszukuję hostingu wirtualnego na którym mógłbym uruchomić aplikacje napisaną w javie o nazwie Jira. Wymagania co do hostingu minimalne, z aplikacji będzie korzystać 15>osób, więc ilość osób on line w jednym momencie nie przekroczy 4-5 osób. Nie ukrywam że głównym kryterium jest cena. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2009 Nie ukrywam że głównym kryterium jest cena. a mógłbyś ją podać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Smertius 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2009 Suma którą mogę wyłożyć to ~40 zl na miesiąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 30, 2009 Za tyle, to nawet porządnego niezarządzalnego przez nikogo VPSa nie dostaniesz... ... a co dopiero jeszcze dodać admina, który miał by się tym zajmować... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Smertius 0 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2009 Do obsłużenia aplikacji z której korzysta 10 osób VPS albo dedyka? Istnieją chyba jakieś konta shared z tomcatem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Październik 2, 2009 Tomcat jak i większość innych dziwactw pod Javę jest bardzo zasoboalokacyjny - lubi sobie np. zaalokować sporo pamięci, chociaż jej tak na prawdę aplikacja wcale nie używa. Dlatego małą różnicę robi mu chodzenie przy mikroskopijnych, jak i małych obciążeniach. Z takich sharedów w Polsce nic nie znajdziesz, za granicą np. http://www.mochahost.com/java.php - ale tu opinie są szczerze mówiąc 50/50. Ale tu wskazane było by rozejszenie się po angielskim webhostingtalk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomii 0 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2009 Może jednak ktoś coś taniego zagranicznego poleci ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wiktor T 0 Zgłoś post Napisano Październik 3, 2009 ja znam tylko taki projekt rootnode.pl nie wiem czy to jest dokładnie to czego szukasz ale zobacz sobie. Może Cię coś takiego zainteresuje. podkreślam, że jest to projekt i nie ma tam żadnych gwarancji, ale uważam, że do testowania różnych rzeczy może być idealne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach