Marek607 655 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2009 bigsmok rozumiem ze nie wiesz jak administrować linuxem ( bo to trzeba miec trochę wiedzy do tego) ale pytania typu ,,co to reseller" to już gruba przesada..... Powiem łagodnie: Jeżeli nie znasz podstawowych pojęć związanych z hostingiem to naprawdę odpuśc sobie narazie administrację VPS-em, a zajmij się czymś ciekawszym , np. poczytaj to forum - naprawdę tu jest prawie wszystko o webhostingu. I uwierz mi ze sam wchodząc na tą stronę pierwszy raz nie wiedziałem co się z czym je - ale spędziłem parę wieczorow na czytaniu i już byłem częściowo oświecony. Czlowie uczy się cale zycie i to żaden wstyd pytać na forum - trzeba tylko zadawać te pytania z sensem ( tzn. szukać wczesniej m.in. na google). Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2009 Proszę uprzejmie - kurs "Jak zostać Administratorem w pół godziny":sudo apt-get update sudo apt-get upgrade sudo apt-get install php5 mysql apache2 Dodaj jeszcze handler apache<>php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kopaczka Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2009 Dodaj jeszcze handler apache<>php [i]apt[/i]-[i]get install mysql[/i]-server Jak już ;] Tak jak kolega radził kilka postów wyżej zainstaluj sobie np debiana na wirtualnej maszynie bez trybu graficznego i się baw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rozpusta 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2009 sudo apt-get install php5 mysql apache2 a potem zaloguj sie na konto root i daj ab -n 10000 -c 100 twojadomena.pl/ i cała filozofia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wotd 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 24, 2009 [i]apt[/i]-[i]get install mysql[/i]-server Jak już ;] Zdaje się mysql-server zainstaluje się z zależności Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach