verde 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2009 Witam, po restarcie serwera, MYSQL nie wstało po wykonaniu polecenia. ( wcześniej padł MYSQL ) df -h System plików rozm. użyte dost. %uż. zamont. na /dev/sda1 9,7G 9,2G 0 100% / /dev/sda2 216G 97G 109G 48% /home /dev/shm 930M 0 930M 0% /dev/shm /home/tmp_sec 2,0G 76M 1,8G 4% /tmp Czy może mi ktoś krok po kroku powiedzieć / wytłumaczyć jak przenieść z sda1 gdzie mam bazy mysql na np sda2 by mysql wszytko np szło do /home . Nigdy tego w życiu nie robiłem a nie chciał bym stracić wszystkich danych przez lata gdzies tam na serwerze zamieszczanych.Ewentualnie podac jakies inne rozwiązanie. edit jeśli chce wystartowąc MYSQL wywala mi ERROR! Manager of pid-file quit without updating file. edit2 Po oczyszczeniu partycji MYSQL wstało, wiec tak jak pisałem kwestia przeniesienia MYSQL na partycje /home pewnie zostaje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2009 przenies /var/lib/mysql do home symlinkiem. lub datadir=/home/mysql Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2009 logi też przenieś na /home tym samym sposobem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach