Gość thetox Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2009 Gdzie mogę na serwerze zmienić tj "max execution time" w jakim pliku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2009 php.ini, daj phpinfo i tam odszukaj Loaded Configuration File. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2009 nie mam Loaded Configuration File. w pliku php.ini Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2009 nie mam Loaded Configuration File. w pliku php.ini to ma być w phpinfo a nie php.ini Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość thetox Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2009 no dobra latam i szukam po całym serwerze tego pliku phpinfo i nie mogę znaleźć w jakim katalogu powinien być? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2009 http://www.google.pl/search?hl=pl&site...=Szukaj&lr= Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Wrzesień 23, 2009 Trzeba chyba łopatologicznie... Zrób plik info.php, w nim coś takiego: <?php phpinfo(); ?> wrzuć ten plik na serwer, otwórz w przeglądarce. Teraz znajdź w tabelce "Loaded Configuration File" (najczęściej jest to siódma pozycja). Obok masz dokładną ścieżkę bezwzględną do pliku php.ini (w zależności od konfiguracji serwera będzie to np. /etc/php.ini, /usr/local/lib/php.ini, /usr/local/zend/etc/php.ini). Teraz wystarczy w konsoli otworzyć ten plik w jakimkolwiek edytorze tekstu. Dla początkujących (i nie tylko) polecam nano - bardzo prosty i przyjazny edytor, instalowany w wielu dystrybucjach jako jeden z podstawowych programów (np. w Debianie nawet w najbardziej okrojonej wersji jest instalowany od ręki). Więc jeśli twój plik php.ini znajduje się w /etc, dajesz coś takiego: nano /etc/php.ini Wciskasz Ctrl+W, wpisujesz "max_execution_time", wciskasz Enter, zmieniasz wartość, wciskasz Ctrl+O, żeby zapisać zmiany w pliku, Ctrl+X, żeby zamknąć edytor nano, restartujesz Apache (przykładowo, żeby zrestartować Apache2 w Debianie wpisujesz "/etc/init.d/apache2 restart"). I to tyle, wszystko powinno działać z nowym ustawieniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach