MnicH54 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2009 Witam, mam mały problem. Zauważyłem że w logach mam cały czas błąd że apache nie może załadować bibliotek PDO, SQLITE itd. Wszystkie które są włączone w php.ini. Po sprawdzeniu były to biblioteki z końcówką .dll ale unix ma .so więc zmieniłem, niestety błąd ten sam. Postanowiłem przeszukać lokalizację za folderem ext i plikami *.so ale nic nie znalazłem. Wpadłem na pomysł żeby skopiować je z innego serwera (podobne parametry i system), ale niestety nic to nie dało. I tu moje pytanie, czy idzie jakoś dograć te biblioteki bez ponownego kompilowania php, tak żeby to wszystko działało? System jaki mam to CentOS 4 z DirectAdmin. Automatycznie instalowany w OVH. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2009 nie pamietam jak to tam w centosie jest.. ale może yum install php-pdo php-sqlite? chociaż paczki mogą sie nazywać php5-pdo i php5-sqlite Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2009 nie pamietam jak to tam w centosie jest.. ale może yum install php-pdo php-sqlite? chociaż paczki mogą sie nazywać php5-pdo i php5-sqlite System jaki mam to CentOS 4 z DirectAdmin Od kiedy DA instaluje php z repo ? I czy to apache czy php korzysta z PDO Co do tematu, wystarczy prze kompilować php. ps. jak się oreientuje to ovh od nie dawna pośredniczy w licencjach directadmin, więc pewnie masz centos 5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2009 a no tak, zamuliłem z DA a to najprawdopodobniej centos 5 bedzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Wrzesień 20, 2009 Mimo tego, że wczoraj wpompowałem w siebie wczoraj cały ocean syfu to chyba potrafię nieco trafniej podpowiedzieć niż znawca. Więc tak co musisz zrobić: Przekompilować php z obsługą pdo Do pecl ować te sqlity etc... co sobie potrzebujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach