ksk 67 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2009 Mam skrypt vacation.pl $Mail::Sender::NO_X_MAILER = 1; my $sender = new Mail::Sender({%smtp_connection}); $sender->Open({%mail}); $sender->SendLineEnc($body); $sender->Close() or $logger->error("Failed to send vacation response: " . $sender->{'error_msg'}); $logger->debug("Vacation response sent to $to, from $from"); wycinek skryptu który nie dziala Na samym początku czepiał się ze nie ma Command died with status 2: "/var/spool/vacation/vacation.pl". Command output: Can't locate Mail/Sender.pm in @INC (@INC contains: /etc/perl /usr/local/lib/perl/5.10.0 /usr/local/share/perl/5.10.0 /usr/lib/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib/perl/5.10 /usr/share/perl/5.10 /usr/local/lib/site_perl .) at /var/spool/vacation/vacation.pl line 102. BEGIN failed--compilation aborted at /var/spool/vacation/vacation.pl line 102. Chociaż był z CPAN zainstalowany ale w katalogu Email/sender.pm To stworzyłem mu taki katalog Mail i przeniosłem całą zawartość EMAIL teraz sypie errorem Command died with status 255: "/var/spool/vacation/vacation.pl". Command output: Name "Mail::Sender::NO_X_MAILER" used only once: possible typo at /var/spool/vacation/vacation.pl line 457. /var/www/admin/vacation.conf did not return a true value at /var/spool/vacation/vacation.pl line 163 Config jest prawidłowy wiec nie wiem o co mu chodzi i dlaczego nie chce działać OS to debian 5.0 lenny Ogólnie chodzi o skrypt postfixadmin może ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2009 Brakuje modułów perla, czytanie logów się zdaje :> Can't locateMail/Sender.pm in Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2009 czytanie postów się zdaje taki plik juz jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Wrzesień 18, 2009 rozwiązane jak można nazwać tak samo 2 moduły inne :| tego to ja nie wiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach