vilgefortz 75 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 Witam, Jako, ze pojecie DC zostalo tu dosc mocno "wyswiechtane" oto jak wygląda prawdziwe DC w Polsce. Widac doskonale co odrozania je od "pokoii z dostepem do internetu" i klimtyzatorem typu split kupionym w OBI. Pozdrawiam V Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szirok 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 Witam, Jako, ze pojecie DC zostalo tu dosc mocno "wyswiechtane" oto jak wygląda prawdziwe DC w Polsce. Widac doskonale co odrozania je od "pokoii z dostepem do internetu" i klimtyzatorem typu split kupionym w OBI. Pozdrawiam V tak Vil, a teraz spytaj o cene kolokacji tam i nam powiedz czy ceny sa jak z OBI (tak jak wszyscy chcieliby zeby byly), czy moze jak z markowego sklepu (do kilku razy drozsze ) ps. wiele lat temu pytalem o cene na kolokacje w wp.pl, inni oferowali za ~1500-2000 a wp.pl chcialo za to samo ok 6-7 tys Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vilgefortz 75 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 jakosc kosztuje i wcale tego nie neguje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech Małota 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 Fajnie popatrzeć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_MK_ 23 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 Witam, Jako, ze pojecie DC zostalo tu dosc mocno "wyswiechtane" oto jak wygląda prawdziwe DC w Polsce. Widac doskonale co odrozania je od "pokoii z dostepem do internetu" i klimtyzatorem typu split kupionym w OBI. Pozdrawiam V Wygląda to naprawdę dobrze aczkolwiek DC ATMu (W-wa), czy GTS-Energis (Piaseczno) nie prezentują się specjalnie gorzej . Pomijając kwestie "wizualne" to zapewne jakość oferowana przez wszystkie w/w DC jest bardzo zbliżona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 Serwerownia na poziomie. Ciężko się o coś przyczepić niemniej jedna nawet projekty warte kilka mln złoty ZAWSZE maja wady Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 Serwerownia na poziomie.Ciężko się o coś przyczepić niemniej jedna nawet projekty warte kilka mln złoty ZAWSZE maja wady Musisz im zrobić audyt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ris 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 Dlaczego to nie jest w kontenerach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 Czytaliście komentarze ? Bardzo ciekawe interpretacje słowa "farma" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 Wygląda to naprawdę dobrze aczkolwiek DC ATMu (W-wa), czy GTS-Energis (Piaseczno) nie prezentują się specjalnie gorzej .Pomijając kwestie "wizualne" to zapewne jakość oferowana przez wszystkie w/w DC jest bardzo zbliżona. Moim zdaniem jednak GTS Energis zdecydowanie lepiej ujął temat (pod względem czysto wizualnym, na zdjęciach). Nie wiem czy zbieżność nazwisk (Jacek Pomykalski) dot. autora zdjęć zamieszczonych w galerii "Nowe serce Onetu" jest przypadkowa, ale jeśli jest to ten sam człowiek o którym myślę, to jednak w fotografii aktu jest o wiele lepszy (jakoś efekt "rybiego oka" nie pasuje mi za bardzo do tych zdjęć z nowej serwerowni Onet'u). wiele lat temu pytalem o cene na kolokacje w wp.pl, inni oferowali za ~1500-2000 a wp.pl chcialo za to samo ok 6-7 tys W tego typu serwerowniach można się w ogóle kolokować z własnym sprzętem? (pytam z czystej ciekawości, bo sądziłem/zakładałem iż jest to po prostu z wielu powodów niemożliwe). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 W tego typu serwerowniach można się w ogóle kolokować z własnym sprzętem? (pytam z czystej ciekawości, bo sądziłem/zakładałem iż jest to po prostu z wielu powodów niemożliwe). Dokładnie, często są to raczej DC na własne potrzeby "aby im się nikt nie plątał". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 Dokładnie, jak mnie pamięć nie myli, to od samego początku było mówione iż budowane jest tylko na własne potrzeby. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech Małota 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 Dokładnie, jak mnie pamięć nie myli, to od samego początku było mówione iż budowane jest tylko na własne potrzeby. Tak, to prawda. Agora nie ma zamiaru tam nikogo wpuszczać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 Agora? Nie przypadkiem ITI? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech Małota 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 Agora?Nie przypadkiem ITI? Ohh... gupek ze mnie. Oczywiście, że nie Agora Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mroczna 0 Zgłoś post Napisano Listopad 12, 2009 Kolokacja, to nie tylko maszyny i ladny wyglad budynku. Nawet najwiekszym i najpiekniejszym kolokatorniom zdarzaja sie przypadki niedostepnosci (vide 9000 nie dzialajacych serwerow w the planet). Bo jakie sa naprawde ważne warunki dobrej kolokatorni? 1. Na pewno podstawowe jest dobre zasilanie (2 podstawcje energetyczne - bo w polskich warunkach nie ma mowy o 2 dostawcach pradu, agregaty pradotworcze i UPSy typu online) 2. Na pewno dobra klimatyzacja ... i tu pewne zdziwienie bo mozna miec najbardziej wyrafinowana klimatyzacje, a bedzie ona chlodzic nie maszyny, lecz sama siebie.... gdy sie ja po prostu wstawi, a nie rozwiaze tematu strumieni w pomieszczeniu. 3. Na pewno dobre polączenie ze swiatem (nie na jednej parze wlokien swiatlowodowych, ktora moze zabic jedna nieodpowiedzialna koparka - co wystepuje akurat w przypadku o ktorym mowili przedmowcy) 4. Systemy dostepu fizycznego. 5. Monitoring pomieszczeń 6. Systemy przeciwpozarowe (i w przypadku pomieszczen w ktorych jest wielu klientow rozwiazania gaszenia gazem FM200 nie zawsze sa odpowiednie, bo czesto jeden przepalajacy sie kondensator w zasilaczu potrafi spowodowac wywalenie kliku bardzo drogich butli z gazem i wylaczenie innych klientow. 7. Ale najwazniejsza jest obsluga ... to jak dzialaja nie wtedy gdy jest dobrze... lecz kiedy wystepuja problemy..... bo dopiero wtedy widac co jest warta dana kolokatornia.... wyglad...... to raczej tyczy sie kobiet nie kolokatorni..... Zycze więc wszystkim czytajacym pieknych kobiet i stabilnych bezpiecznych kolokatorni. Konrad Olszewski Etop sp. z o.o. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Grudzień 16, 2009 pięknie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bryn1u 17 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2009 Sliczne. Przeciez to mozna sie w takim czyms zakochac. Orientuje sie ktos ile musieli wybulic za takie cudo ? Pytam z czystej ciekawosci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2009 co do onetu, jest przeciez notka prasowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vilgefortz 75 Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2009 O ile dobrze pamietam DC Onetu kosztowalo okolo 80 mln PLN. Ciekawe jak bedzie "wygladac" to ATMu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Grudzień 21, 2009 http://www.qumak.pl/?page=news&newsid=95&year=2008 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kdabkows 0 Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2009 Ciekawe jak bedzie "wygladac" to ATMu Trochę wody w Wiśle popłynie zanim ten projekt będzie zakończony, bo będzie realizowany w latach 2010–2015. Na dzień dzisiejszy ATM uruchomił nowe centrum danych Telehouse.Poland o powierzchni ponad 3500 m2. Obiekt został zaprojektowany na potrzeby kolokacji i usług telekomunikacyjnych w sposób, który zapewnia możliwość rozwoju w nadchodzących latach. Lokalizacja nowej serwerowni mieści się w ścisłym centrum biznesowym Warszawy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość RuFiK Zgłoś post Napisano Grudzień 31, 2009 Koledzy po fachu beda mieli co robic a moze powstana nowe miejsca pracy http://www.ngi24.pl/article/642/atm-wygral-przetarg-za-490-mln-zl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kdabkows 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 22, 2010 A oto galeria zdjęć z Centrum Danych ATMAN http://www.atman.pl/siec_atman/centrum_danych/galeria_zdjec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach