bartek24m 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2009 Szukam jakiś informacji dotyczących sprawdzenia serwera z chwila gdy w ovh się pojawiły nowe oferty myśle nad zmianą serwera biorą pod uwage to że w chwilach szczytu load skacze za mocno. Czy wie ktoś jakimi poleceniami mogę sprawdzić wydajność obecnego serwera ? Tak abym mogł jednoznacznie stwierdzić że potrzebny mi byłby szybszy dysk, większy procesor a może ilość pamięci RAM aktualnie mam zainstalowane MRTG ale nie jest ono chyba tak dokładne jak powinno być Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misioN 7 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2009 htop ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2009 ps aux sprawdź co zżera ci procek i ram. spróbuj zoptymalizować usługi. zainstaluj munina, zobaczysz wykorzystanie mysqla, apache, pamięci itp.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DawidPartyka 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 9, 2009 ps aux sprawdź co zżera ci procek i ram. spróbuj zoptymalizować usługi. zainstaluj munina, zobaczysz wykorzystanie mysqla, apache, pamięci itp.. od ps aux chyba lepszym będzie top bo mu przez dłuższy czas pokaże co zrzera i na bieżąco wszytko widzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartek24m 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2009 Last login: Wed Sep 9 13:10:49 2009 from 85.219.130.103 ovh:~# htop -bash: htop: command not htop nie działa nie chce sprawdzić jaki mam procesor tylko jakie jest jego obciażenie i co tylko zabiera obciażenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2009 no a jaki masz system? debian: apt-get install htop, centos yum install htop Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krk 2 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2009 witam ja mam taki problem s1:~# apt-get install munin E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 10, 2009 @krk s1:~# apt-get install muninE: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach