tomii 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2009 Który rozwiązanie będzie lepsze prefork czy worker? Ogólnie pod hostowanie stron z php. PS nie moge zmienić apache na coś innego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2009 ja mam apache skompilowanego z MPM worker. działa mi całkiem dobrze z mod_php, chce przestawić konfiguracje na fastcgi. zobaczymy jak to będzie latać. Gdzieś czytałem o tym czy worker czy prefork, ale nie moge sobie przypomnieć gdzie. Wydaje mi się że polecali preforka do php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2009 Prefork is supposed to generally be better for single or dual cpu systems, and worker is supposed to be generally better for multi-CPU systems Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2009 ja mam apache skompilowanego z MPM worker. działa mi całkiem dobrze z mod_php, chce przestawić konfiguracje na fastcgi. zobaczymy jak to będzie latać. Gdzieś czytałem o tym czy worker czy prefork, ale nie moge sobie przypomnieć gdzie. Wydaje mi się że polecali preforka do php Od kiedy to worker działa z mod_php? Nie wiem - możliwe, że mam bajzel w głowie... ale nie wydaje mi się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2009 Z tego co mi wiadomo worker nie jest kompatybilny z mod_php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2009 może i nie jest ale tak mam skompilowanego apache niedługo i tak bede na fastcgi śmigał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2009 może i nie jest ale tak mam skompilowanego apache niedługo i tak bede na fastcgi śmigał to niezly z Ciebie "ładmin". I ty śmiesz mówić że administujesz serwerami na zlecenie? lol Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 7, 2009 apache2 -VServer version: Apache/2.2.11 (Unix) Server built: Aug 12 2009 17:56:17 Server's Module Magic Number: 20051115:21 Server loaded: APR 1.3.8, APR-Util 1.3.7 Compiled using: APR 1.3.8, APR-Util 1.3.7 Architecture: 32-bit Server MPM: Worker threaded: yes (fixed thread count) forked: yes (variable process count) Server compiled with.... -D APACHE_MPM_DIR="server/mpm/worker" -D APR_HAS_SENDFILE -D APR_HAS_MMAP -D APR_HAVE_IPV6 (IPv4-mapped addresses enabled) -D APR_USE_SYSVSEM_SERIALIZE -D APR_USE_PTHREAD_SERIALIZE -D SINGLE_LISTEN_UNSERIALIZED_ACCEPT -D APR_HAS_OTHER_CHILD -D AP_HAVE_RELIABLE_PIPED_LOGS -D DYNAMIC_MODULE_LIMIT=128 -D HTTPD_ROOT="/usr" -D SUEXEC_BIN="/usr/sbin/suexec" -D DEFAULT_SCOREBOARD="logs/apache_runtime_status" -D DEFAULT_ERRORLOG="logs/error_log" -D AP_TYPES_CONFIG_FILE="/etc/apache2/mime.types" -D SERVER_CONFIG_FILE="/etc/apache2/httpd.conf" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach