Dżo 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2005 Przepraszam za być może naiwne pytanie, ale nurtuje mnie następująca kwestia: jaki będzie efekt polecenia cat /proc/cpuinfo na VPSie? Wypisane zostaną procesory znajdujące się fizycznie w serwerze czy jakieś emulowane procesory wirtualne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ece 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2005 Fizyczne - przynajmniej u mnie tak jest. Ale moze jakas madra glowa zna softy do VPSow, gdzie dostaniesz jakies emulowane procesory Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
huan 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 15, 2005 To zalezy na czym chodzi VPS. Jesli na Virtuozzo to zobaczysz rzeczywiste parametry procesorow, a jesli np. na UML (User Mode Linux) to w /proc/cpuinfo zobaczysz tylko cos w stylu: processor : 0 vendor_id : User Mode Linux model name : UML Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dżo 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2005 Ece, PrzemekP - dziękuję za odpowiedzi. Moja ciekawość została zaspokojona. :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach