jamesbond 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2009 Mam wykupiony hosting wspoldzielony. Chcialbym pobrac ze tego serwera moje dane ok. 10GB. Probuje to zrobic poleceniem : rsync -agEvz --timeout=30 --progress --delete-after login@host.pl:/home/user /home/user Losowo w trakcie pobierania mam zatrzymanie i zawieszenie z komunikatem : rsync error: timeout in data send/receive (code 30) at io.c(200) [sender=3.0.5] rsync: writefd_unbuffered failed to write 4 bytes [generator]: Broken pipe (32) rsync error: timeout in data send/receive (code 30) at io.c(1509) [generator=3.0.5] bart@bart-laptop:~$ rsync error: received SIGUSR1 (code 19) at main.c(1304) [receiver=3.0.5] Czasem ten mam inne zatrzymanie ale ten timeout zadziala i program sie nie zawiesza : io timeout after 30 seconds -- exiting rsync error: timeout in data send/receive (code 30) at io.c(200) [receiver=3.0.5] rsync: writefd_unbuffered failed to write 4 bytes [generator]: Broken pipe (32) rsync error: error in rsync protocol data stream (code 12) at io.c(1509) [generator=3.0.5] 1. Czy problem moze byc w hostingu tj. admin albo kiluje proces pobierania albo robi to automat ? 2. Najbardziej zalezy mi na znalezieniu rozwiazania zeby program sie nie zawieszal, niech juz nawet sie przerywa ale niech dziala timeout. Jak to zrobic ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość N3T5kY Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2009 1. Czy problem moze byc w hostingu tj. admin albo kiluje proces pobierania albo robi to automat ? Bardzo możliwe. Najlepiej napisz do admina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość adamszendzielorz Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2009 [...]rsync -agEvz --timeout=30 --progress --delete-after login@host.pl:/home/user /home/user Za manualem: --delete-after [...] It also forces rsync to use the old, non-incremental recursion algorithm that requires rsync to scan all the files in the transfer into memory at once Sprobuj wylaczyc opcje --delete-after, zmniejszy to ilosc zajmowanej pamieci przez rsync, co moze byc powodem problemow po stronie ustawien rsynca przez providera. pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach