kom4r 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2009 Tak jak w temacie, załóżmy że mam łącze 100 mbit /s, zużycie mam 98.40 Mb/s Out. Chciałbym np. by ma zużycie było 90Mbit/s, przy czym te 10mbit "awaryjne", by wszystko chodziło płynnie, by tak łącze nie było zapchane. Mógłby ktoś mi pomóc - jak to zrobić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2009 do limitowania możesz użyć np mod_cband Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kom4r 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2009 do limitowania możesz użyć np mod_cband mod_cband - tam chyba tylko traffic można ograniczyć? A jeśli można łączę - to mógłbyś podać przykład Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2009 Można ograniczyć łączę, powiedzmy do 4 kb/s Miałem swego czasu skrypt downloadu napisany przez znajomego dzięki któremu można było pobrać plik za free na wolnym łączu lub za kasę bez limitu. Płaciło się za łączę. Niestety skrypt się zepsuł, znajomy zapadł się pod ziemię od 13 miesięcy ni ma z nim kontaktu. Ale mniejsza z tym, można limitować łączę, nie wiem jak z transferem. Z tego co mi wiadomo można zrobić limit na konkretny katalog, możliwości jest sporo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kom4r 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2009 W PHP, to mogę spokojnie sobie ograniczyć. Ale chodzi mi by uciąć przepustowość łącza, np. wydzielić dla jakiegoś usera 90mbit z 100mbit. Bo jak mam zużycie ~99mbit/s - to jest po prostu lipa - serwer "zapycha się", i trzeba czekać wieczność żeby cokolwiek się otworzyło :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2009 Heh, skoro masz taki ruch to raczej taki mod Ci nic nie da, bo ktoś dociśnie więcej i znów to samo będzie, pomyśl lepiej o gbitowym łączu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2009 Można ograniczyć łączę, powiedzmy do 4 kb/s Miałem swego czasu skrypt downloadu napisany przez znajomego dzięki któremu można było pobrać plik za free na wolnym łączu lub za kasę bez limitu. Płaciło się za łączę. Niestety skrypt się zepsuł, znajomy zapadł się pod ziemię od 13 miesięcy ni ma z nim kontaktu. Ale mniejsza z tym, można limitować łączę, nie wiem jak z transferem. Z tego co mi wiadomo można zrobić limit na konkretny katalog, możliwości jest sporo. Tylko że to o czym mówisz nie działa przy tak dużym ruchu, bo mod_cband ma bugi. http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=375016 http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=418645 Nie naprawili ich ciągle dlatego np. wyleciał z repozytorium lenny'ego. http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=463789 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2009 Hmm, samemu mając pewne zdolności nie można tych bugów wyeliminować ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach