bimki 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2009 Witam, realizuję właśnie projekt, który tworzony jest w technologiach J2EE (JSF, IceFaces, Spring, Hibernate) oraz bazą mySQL. Wkrótce stanę przed wyborem firmy hostingowej - jednak chciałbym się do tego wyboru przygotować. W związku z czym chciałbym aby ktoś, kto ma doświadczenie od strony administracyjnej w obsłudze aplikacji działających na serwerach Tomcat napisał dla mnie dokument, który będzie zawierał: -informacje na temat spodziewanego zapotrzebowania na zasoby techniczne konieczne do wydajnego działania aplikacji, -informacje na temat sposobów monitorowania działania aplikacji, -sposób klastrowania aplikacji, -opis możliwości skalowalności aplikacji (sposoby rozbudowy gdy liczba użytkowników wzrośnie). Wymagania: -muszę otrzymać fakturę za napisanie dokumentu - zlecenie odpada. -doświadczenie w administracji serwerami Tomcat -doświadczenie z modułem mod_jk (load ballancing dla apache) Termin -na oferty czekam na PM do 15 września (wcześniej nie odpowiem na pytania, ponieważ jestem na urlopie) -szczegóły z zainteresowanymi ustalam do 18-19 września -dokument powstaje do 25 września (umowę podpisujemy osobiście we Wrocławiu lub faksem/pocztą) wstępne rozwiązanie jakie widzę opisałem tutaj: http://www.webhostingtalk.pl/index.php?showtopic=20040 zainteresownych administatorów, którzy chcieliby oderwać się na 1-2 dni od czarnych ekranów i napisać ciekawy dokument i jeszcze na tym zarobić zapraszam na PM. --- Mod. Edit: proponowane wynagrodzenie 500-600 pln netto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bimki 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 nie ma nikogo mającego doświadczenie z Tomcatem? a może proponowana kasa za mała? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Wrzesień 14, 2009 Chyba łatwiej byłoby Ci napisać do konkretnych firm zajmujących się administracją/programowaniem, wtedy dostaniesz odpowiedź - czy nikt się nie zna, czy cena za niska Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach