Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2009 ostatnio zastanawialem się nad automatycznym tworzeniem strefy w konfiguracji dns na zapasowym serwerze. Nie bardzo wiem jak do tego podejść. Na głównym serwerze mam PowerDNS z bazą mysql. Próbowalem binda z mysql, ale sterownik bazy odmawiał współpracy. Nie wykluczone że jeszcze raz spróbuje konfiguracji binda z mysql. Czy pdns bądź bind oferują takie rzeczy jak automatyczne tworzenie slave na innej maszynie? Myślałem jeszcze nad tym żeby w panelu użyć curla i dodawać rekord przez php do konfiguracji slave'a. Simple DNS ma takie coś, ale nie dość że płatny to na winde jeszcze Może ktoś juz rozwiązywał taki problem i chcialby się podzielić wiedzą na ten temat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2009 1. Superslave 2. MySQL z replikacją pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2009 dzięki.. no tak właśnie myślałem że coś z replikacją trzeba będzie kombinować.. no ale zobacze w wolnej chwili jak to rozegrać i dam cynka jak poszło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach