R@fi 64 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2009 Witam. Mam problem. Emaile z serwera się wysyłają i dochodzą do o2 oraz gmail ale na wp i interie wraz z onetem ni chu chu... pisałem z abuse interia ale oni twierdzą że ip nie jest zablokowane i pytają o logi serwera nie dociera do nich to że na gmail poczta dochodzi, wp nic nie odpisało a onet chyba śpi... jak inaczej działać aby ip serwera dedykowanego zostało odblokowane ? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2009 Może podał byś jakiś log/zwrotkę ? Ale co za pewne blacklista. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lucaspl 18 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2009 U mnie jest bardzo miło, cały zakres IP neostrady na świętokrzyskie jest na blacklistach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2009 nie tylko neo.. cale pule DSL z tp są na RBLach... lolek, sprawdź na listach rbl: http://nospam-pl.net/rbl.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2009 ./szklana_kula.sh "Podaj IP serwera" ./szklana_kula.sh "Podaj domenę e-maili obsługiwaną przez serwer" ./szklana_kula.sh "Co mówią logi MTA?" A na serio - przyczyn może być wiele, np. brak/skopsany rekord SPF dla domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2009 a faktycznie masz racje. teraz sobie przypomniałem że na jednej domenie nie miałem spfa zrobionego i własnie z wp i onetem był problem. lolek, zwrotka powinna zawierać info o błędnej konfiguracji twojego serwera lub problem z SPF Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
is_wm 287 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2009 ./szklana_kula.sh "Podaj IP serwera" ./szklana_kula.sh "Podaj domenę e-maili obsługiwaną przez serwer" ./szklana_kula.sh "Co mówią logi MTA?" Dobre Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2009 buahaha heh dobry skrypt, kurczę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach