Shk 51 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 Witam! Czy ktoś korzysta z możliwości google gMail we własnej domenie? http://www.google.com/apps/intl/pl/group/index.html Czy to jest darmowe? Jak się to sprawuje? Z góry dzieki za wypowiedzi. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 Jest wersja zarówno darmowa jak i płatna. Sprawuje się dobrze. Konfiguracja sprowadza się do dodania kilku rekordów mx. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 Korzystam od dawna przy prywatnym mailu i nigdy nie miałem problemów mogę polecić w 100 procentach B) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 Również korzystam (w 4 różnych domenach) i poleciłem kilku innym osobom. Wszystkim działa znakomicie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 Ja bardzo nie lubię tego systemu... antyspam źle ocenia mejle, czasem średnio to chodzi.. ogólnie lipa.. no i do kogo dzwonić, jeśli coś nie działa? Do tego całe te jaja ze szpiegowaniem.. ooo nie.. Gmail to lipa.. heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WoofeR 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 Również polecam. Działa szybko i sprawnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
k4 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2009 Ogolnie poleacam, aczkolwiek nie wszystkie uslugi jestes w stanie w ten sposob uruchomic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
behemoth 230 Zgłoś post Napisano Październik 27, 2009 Oprócz kilku rekordów MX należy jeszcze pamiętać o rekordzie SPF. Bez tego mail na wp, onet, czy o2 potrafią iść 24H... Mnie udało się wszystkie usługi uruchomić. W razie potrzeby, służę pomocą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Październik 30, 2009 Korzystam z tego od jakichś 2 lat, obecnie na 3 albo 4 domenach (w każdym wypadku darmowa). Nie było nigdy żadnych problemów, no chyba że liczymy złą konfigurację MX ustawioną przeze mnie za pierwszym razem Polecam, niczym nie ustępuje trzymaniu poczty na własnym serwerze, a nawet daje pewne profity (nie marnujemy miejsca, nie martwimy się o bezpieczeństwo, nie ma problemu przy przenoszeniu domeny / zmiany dnsów). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shk 51 Zgłoś post Napisano Styczeń 1, 2010 Witam, powracam do tematu. Mógłby ktoś mi udzielić informacji jak poprawnie skonfigurować gmail ze swoją domeną, aby wszystkie wiadomości dochodziły poprawnie? Czytałem, że wiele osób ma źle ustawione rekordy, co powoduje że wiadomości nie dochodzą np. na skrzynki onet.pl. Z góry serdecznie dziękuje. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
starsin 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2010 mi tam tez google apps chodza ladnie. tylko nie bardzo mozna przez to wysylac maile rejestracyjne itp bo sa limity i google moze nie wysylac wiadomosci po ich przekroczeniu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach