MooV SpoT 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 Witam posiadam VPS-a z Debianem Lenny 5.0 i mam taki problem chce aby na tym VPS-e był serwer MySQL który łączy się z 2 VPS-em(serwer WWW). Potwierałem porty przez iptables ale wyskakuje mi blad na tym 2 serwerze : Can't connect to MySQL server on 'xx.xx.xxx.xx' (10060) Jak skonfigurowac mysql-a albo jak ianczej otworzyć porty z góry dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.follownet.pl 8 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 Primo po pierwsze sprawdzić, czy mysql nie jest zbindowany do 127.0.0.1 no i po drugie nadać w bazie mysql uprawnienia do logowania dla użytkownika z VPS2. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MooV SpoT 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 zbindowany jest do adresu ip zew. (91.xxx.xxx.xx) a uprawnienia są dodane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 na obu vpsach nie są zablokowane porty do mysqla? edit - może w ustawieniach użytkownika jest dozwolone logowanie tylko z localhostu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MooV SpoT 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2009 problem leżał po stronie serwera VPS1(mysql) gdyż on sam nadpisywał pliki i bing robił się 127.0.0.1 zatrzymałem mysql-a, usunąłem stary i wrzuciłem nowy dzieki wam za pomoc:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach