Gość Stasiu Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2009 Witam, mam dwie domeny w cal.pl i chciałbym je przenieść do MasterNET.pl i tutaj moje pytanie: 1. Co jest potrzebne do takiego transferu i jak to wykonać 2. Jeśli przeniosę domeny do Masternet.pl to będę musiał je przedłużyć (w cal.pl nie mam takiego obowiązku) Jedna domena (.pl) była rejestrowana bez żadnej promocji a domena (.net.pl) była rejestrowana w promocji "Do każdej domeny .pl domena funkcjonalna za 1zł" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2009 1. Kody authinfo od cal.pl - za net.pl pewnie z 10zł dopłacisz za promocję 2. PL na pewno i chyba inne NASKOwe nie trzeba, domeny com/net/org - tak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mruczek Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2009 Witam, mam dwie domeny w cal.pl i chciałbym je przenieść do MasterNET.pl i tutaj moje pytanie:1. Co jest potrzebne do takiego transferu i jak to wykonać 2. Jeśli przeniosę domeny do Masternet.pl to będę musiał je przedłużyć (w cal.pl nie mam takiego obowiązku) Jedna domena (.pl) była rejestrowana bez żadnej promocji a domena (.net.pl) była rejestrowana w promocji "Do każdej domeny .pl domena funkcjonalna za 1zł" 1. W przypadku cal.pl musisz wysłać faksem (!) formularz wydania kodu authinfo (wraz z kserem dowodu, lub dokumentów firmy - szczegóły w ich pomocy). Kod wydają dość szybko. Potem uruchamiasz transfer w panelu Masternetu i postępujesz zgodnie z instrukcjami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2009 w tym tygodniu przenosiłem domene z home.pl do masternetu. w czwartek wysłalem im wniosek priorytetem. W piątek o 17 dostalem kod. w masternecie transfer domeny trwał z jakieś 10 minut włączając w to poklikanie linków potwierdzających w mailach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Stasiu Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2009 1. W przypadku cal.pl musisz wysłać faksem (!) formularz wydania kodu authinfo (wraz z kserem dowodu, lub dokumentów firmy - szczegóły w ich pomocy) Czyli że mogę zapomnieć o transferze do mastenet'u, 1. nie mam jak wysłać faksa 2. nie jestem pełnoletni więc nie mam dowodu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MattePRL 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2009 1. Fax możesz posłać z internetu ; ) 2. W tym wypadku zeskanuj legitymacje szkolną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
infinity 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2009 A i Dowód możesz bez problemu wyrobić. No bo chyba nie masz mniej jak 13 lat? Choć i nawet wtedy, na wniosek rodziców, można się starać. Inna sprawa to ograniczona zdolność do czynności prawnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2009 Nom - teoretyczna żadna firma hostingowo-domenowa nie ma prawa sprzedaży produktów takim osobom Fax - na każdej poczcie za drobną opłatą jest. A co do transferu z cal, to musisz to zrobić nie później, niż 30 dni przed wygaśnięciem domeny. Czyli jak wygasa ci 1 października, to do 27 sierpnia musisz wysłać taki fax (cal ma jeszcze 3 dni na odpowiedź na fax) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2009 No właśnie jak to jest z tym transferem? Ja właśnie zrobiłem (chyba się udało, bo drugi freelancer mówi, że Onet kod przyjął) transfer z Domenytanio właśnie do Onetu (pl i com) i transfer zaczęliśmy 3-4 dni przed wygaśnięciem domeny... także miesiąc naprawdę wcześniej trzeba? Heh.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2009 tam chyba są jakieś okresy w których nie można domeny przenosić, powinnych być umieszczone w regulaminie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Wrzesień 4, 2009 Domeny krajowe można transferować nawet w ostatni dzień ważności. Domeny globalne najpóźniej na 14-cie dni przed wygaśnięciem (transfer może trwać 14-cie dni) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Wrzesień 5, 2009 No transfer można zrobić kiedy chcesz, ale nie uzyskasz kodu authinfo kiedy chcesz w cal.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach