mario1973 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2009 Czy można gdzieś ustawić, aby domyślną ścieżką instalacji aplikacji był sam katalog domowy użytkownika, a nie jak jest domyślnie /katalog użytkownika/nazwa_aplikacji/ ? M Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2009 Instalując masz możliwość wyboru domeny jak i ścieżki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mario1973 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2009 Instalując masz możliwość wyboru domeny jak i ścieżki. ba, ja to wiem, ale większość ludzi niezbyt to kapuje i instaluje domyślnie w katalogu /aplikacja, co powoduje, że tak stworzona 'witryna' nie funkcjonuje pod jej adresem domenowym. Dlatego chciałem domyślnie ustawić im instalowanie w katalogu domowym. M Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2009 Na stronach Installatrona niewiele jest konkretów, sporo pitolenia. Ale może opis z API coś Ci podpowie: http://installatron.com/controlpanelapi#4.10 Pomógłbym więcej, ale sam nie korzystam z Installatrona, pod cPanel wybrałem jednak Fntastico a pod DA Softaculous. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mario1973 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2009 Kiedyś ręcznie zrobiłem kilka poprawek w całym skrypcie i było w miarę ok do czasu....do automatycznej aktualizacji installatrona. Niestety dostałem do obsługi już DA z tym i staram się udoskonalać. M Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach