matt09 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2009 Witam. Szukam dobrej oferty na konto reseller. Interesowałaby mnie pojemność konta ~25GB, transfer ~250GB/rok. Chciałbym również aby konto miało obsługę płatności od klientów i panel administracyjny w języku polskim. btw. czy jest możliwość wystawiania klientom rachunku za usługę hostingową zamiast FVAT? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2009 A jaka lokalizacja tego resellera? PL, Europa, Stany? Z panelem w naszym języku nie ma problemów - bierzesz cPanel z RVSkin i gra. Co do obsługi płatności, to większość porządniejszych firm oferujących konta resellerskie oferuje WHMCS lub ClientExec. Do obu są spolszczenia (do WHMCSa w starszej wersji sam tu kiedyś wrzucałem). Co do rachunków zamiast faktury to niech się inni wypowiedzą, sam nie świadczę usług hostingowych, u mnie jest to "wartość dodana" do innych usług, które oferuję i na które sporządzam umowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2009 Chyba 99% firm hostingowych wystawia faktury. Czemu zależy Ci bardziej na rachunku niż fakturze? jaka to dla Ciebie różnica? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krystian 17 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2009 Mi się wydaję, że na usługę hostingu nie można wystawić rachunku? konieczna jest faktura? Chyba, że mi się coś pomieszało Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matt09 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2009 Zależałoby mi na koncie zlokalizowanym w Polsce. Chyba 99% firm hostingowych wystawia faktury.Czemu zależy Ci bardziej na rachunku niż fakturze? jaka to dla Ciebie różnica? Ponieważ moja firma jest podmiotowo zwolniona z VAT. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2009 Zależałoby mi na koncie zlokalizowanym w Polsce. Ponieważ moja firma jest podmiotowo zwolniona z VAT. To sobie potem odliczasz VAT, w czym problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Logout.pl 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2009 To sobie potem odliczasz VAT, w czym problem? Vat mogą odliczać tylko firmy objęte tym podatkiem, jak ktoś jest zwolniony to nie może go odliczać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jarek 4 Zgłoś post Napisano Wrzesień 16, 2009 Vat mogą odliczać tylko firmy objęte tym podatkiem, jak ktoś jest zwolniony to nie może go odliczać. przecież to wiadome... nawet na chłopski rozum Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arv 0 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2010 Co prawda jeszcze nie świadczę usług hostingowych, ale mam zamiar i będę wystawiał rachunki. Mam firmę usługową i nie jestem płatnikiem VAT. Oznacza to, że wystawiam rachunki za moje usługi. Nie doliczam VATu i nie rozliczam się z VATu. Wszystkie faktury kosztowe rozliczam po wartości brutto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2010 Przecież otrzymując fakturę za usługę, wliczasz sobie to w koszty (o ile można w Polsce za taką usługę) . Nie musisz odliczać VAT, nie rozumiem w czym problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2010 W tym że 22% drożej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Marzec 1, 2010 No co kraj to obyczaj U nas na wyspach 17.5% Ale chyba faktura i tak byłaby wyrównana w Polsce do 22 % . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach