giver 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 Gdy OVH wprowadzili RPS wszyscy narzekali na dostęp do dysku - niestety ta technologia ma jeden poważny minus. Interesuje mnie jak to obecnie jest, czy coś się poprawiło? Jaki jest średni czas dostępu do serwera z zew. Pytania kierowane głównie do osób które posiadają już jakiś czas RPS i mogą coś w tym temacie powiedzieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 Miałem i jest słabo.. OVH sie wycofuje z RPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 Miałem i jest słabo.. OVH sie wycofuje z RPS Rps-y beda ale tylko managed a co do dysku , to srednio 2 mb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misioN 7 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 Dokładnie do 2mb... Użytkowałem jeszcze miesiąc temu, dziwne skoki pingów, częste ataki itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malitek 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 Rps-y beda ale tylko managed a co do dysku , to srednio 2 mb Hmm z tego co wiem to mają być VPS ale nie jestem pewien Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 Rps-y beda managed, a zamiast Rps root, beda Vps-y Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
giver 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 Rps-y beda managed, a zamiast Rps root, beda Vps-y Ciekawe jak to będzie wyglądać cenowo i czy można liczyć na XEN. Nie wiecie kiedy w przybliżeniu można się spodziewać wprowadzenia usługi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kriss 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 Ciekawe jak to będzie wyglądać cenowo i czy można liczyć na XEN. Nie wiecie kiedy w przybliżeniu można się spodziewać wprowadzenia usługi? 14 września B) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bobeq 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 Polecam pogooglować, ew. skorzystać z platnej pomocy jakiegoś magika. B) server:~# hdparm -t /dev/sda /dev/sda: Timing buffered disk reads: 38 MB in 3.18 seconds = 11.95 MB/sec RPS1 w wersji standardowej. Użytkowałem jeszcze miesiąc temu, dziwne skoki pingów, częste ataki itd. U mnie ping zachowuje się ok, być może to kwestia ISP. Odnośnie ataków - zafundowalem mu odpowiednie iptables, fail2ban i mod_evasive (plus kilka podstawowych spraw związanych z bezpieczeństwem) i nie ma problemów z nikim nieproszonym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
qmesso 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 potwierdzam przedmówce, skorzystałem z promocji z większym "dyskiem" czyli 50 giga i powiem szczerze, ze u mnie jest podobnie, jeśli po 14 września dadzą mi np dwa wyjścia czyli "albo albo" no sorry wybór będzie dla mnie jasny, powiem im thx i wracam do hosteurope B) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bobeq 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 Oles zapowiedzial, że obecne RPSy będą dzialac dopóki będą oplacane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach