zen6 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2009 Zaznaczam że temat jest skierowany tylko i wyłącznie do klientów VPS, nie do firm oferujących usługi. Ujmując najprościej proszę o wypowiedzi tylko klientów. Nie widziałem tematu podobnego więc zakładam. Chodzi o ocenę jakości , od technicznej strony a kończąc na obsłudze klienta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2009 http://webh.pl - Ping - ok Lokalizacja - centrum Polski, Łódź - więc ok Obsługa techniczna - nie sprawdzałem Zasoby - zdarzają się momenty że nie idzie się na ssh zalogować, takie obciążenie maszyny matki - więc o pracy apache/mysql w tamtym momencie nie mówię Dostępność usługi - nie zanotowałem żadnego padu od ponad miesiąca Panel - przejrzysty, bezpieczny, wszystko co potrzebne się w nim znajduje, chociaż nie miałem okazji nigdy go jeszcze używać na tym VPS o którym mówię O czymś zapomniałem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2009 http://hosteurope.de Ping - dobry Lokalizacja - Niemcy - dobrze Obsługa techniczna, sprawdzony support w kwestiach formalnych - dobry Zasoby - nie zdarzyło się żeby było ich brak. Dostępność - było kilka padów ale nie były częste i długie, jak coś robili planowo to informowali Panel - KIS da się jakoś przeżyć, Virtuozzo dobry, PLESK jak dla mnie bardzo dobry Płatności - na minus że domyślnie karta kredytowa ale wymiana dwóch maili i można zapłacić przelewem. Parametry - jak za tą cenę to full wypas Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
misioN 7 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2009 Webh.pl Ping - Dobry (mały w granicach 15ms) Lokalizacja - Łódz czyli ok. Obsługa techniczna, ile to razy trułem pupe Kamilowi na gg mail - ogólnie cały kontakt bardzo szybki Zasoby - Tak jak poprzednik. Dostępność - Kilka miesięcy temu były drobne pady, ale teraz wszystko chodzi jak należy. (uptime 40 dni ) u webh.pl jestem już prawie rok. Panel - vdsmanager - czyli wszystko ok. Logout.pl Ping - Dobry (15-20ms) Lokalizacja - Akurat mam w nephaxie - Gdańsk Obsługa techniczna, szybki kontakt mailowy. Dostępność - Używam od 15 dni, i nie było żadnego padu czy też innych problemów. Panel - autorski, co prawda mało opcji (brak możliwości reinstalacji systemu) ale jest ok. Hitme.net.pl Ping - Dobry (15-20ms) Lokalizacja - Gdańsk Obsługa techniczna, dawno dawno temu były jakieś problemy z supportem, ale teraz z tego co się orientuje wszystko jest jak powinno być Dostępność - Używałem przez ponad 2 miesiące i nie było żadnych problemów. Panel - autorski, wszystkie potrzebne opcje także ok. Śmiało polecam wszystkich wymienione firmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Playordie 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2009 budgetvps.pl Ping - Ok ok 20 u mnie Lokalizacja - Gdańsk Obsługa techniczna: i tutaj jest raczej problem Dostępność - jak na razie u mnie 100% Panel - spoko, wszystko czego potrzebuje wlasciciel Vps sie tam znajduje Jest to oferta budgetowa firmy hitme wiec jakosc gwarantowana ! Oczywiscie polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 eFuturo/Teredo 1. Ping: 22ms na Neo z WiFi, więc bardzo dobry (do Onetu mam 24-25ms, do wp.pl 14ms, do hitme.pl 29ms). 2. Lokalizacja: Łódź. 3. Support: póki co rewelacyjny. Szybkie i precyzyjne odpowiedzi na moje pytania. 4. Dostępność usługi: spokojnie na poziomie 99,9%. Maszyna ani razu się nie zamuliła, tak samo łącze chodzi bezbłędnie. Padów w ogóle nie zanotowałem, jedynie raz czy dwa w ciągu półtora miesiąca użytkowania zdarzyło się, że uptimedog powiadomił mnie o braku kontaktu z http, ale wszystko wracało do normy po dosłownie kilku minutach (prawdopodobnie restart serwera-matki). Padów spowodowanych przeze mnie osobiście nie liczę B) 5. Panel: świetny VDS manager. Reistalacja systemu (12 różnych dystrybucji, w sumie 23 opcje do wyboru), reboot, zarządzanie kopiami zapasowymi (trzy pełne automatyczne codzienne kopie), dokładne statystyki i informacje o systemie, zarządzanie adresami IP i procesami, manager plików. Do tego kilka języków i skórek do wyboru. 6. Parametry: jak za stówkę to rewelacja, szczególnie w Polsce (2GB RAM, 3GHz CPU, 60GB miejsca, 240GB transferu). No i matka to nie słabeusz na Athlonie, tylko porządna maszyna na solidnym Xeonie. Podsumowując - ja jestem bardzo zadowolony i z czystym sumieniem mogę polecić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 statnet.pl ping - ok, jak do hetznera lokalizacja - DE - hetzner, PL - Iwacom obsługa techniczna - w razie jakichkolwiek pytań szybko i konkretnie odpowiada, brak zastrzeżeń dostępność usługi - rzadkie pady, jeśli już to restarty maszyny-matki i wszystko wraca do normy po 1-2 minutach. Ppnel - przejrzysty, można w nim startować/restartować/wyłączać vpsa, sprawdzać transfer, ruch z/do vpsa, zalogować się konsoli awaryjnej + wszelkie sprawy z opłatami za serwer Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach