tobster 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 Taki pi razy drzwi - jakie obciążenie generuje strona np. frets.pl ? Chcę założyć stronę o podobnej tematyce i nie wiem czy wystarczy wirtualny czy musi być dedykowany serwer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 z początku shared wystarczy, zawsze można później przenieść się na vpsa/dedyka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tobster 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 Zakładając, że wybiore lekkiego CMS'a oraz forum oparte o .txt to do ilu userów pociągnie taki hosting ? Nie chcę wykupić wirtuala i umoczyć kasy, ale wiem też, że nikt z was nie jest prorokiem i nie wróży Teraz pytanie - jaka firma i jakie konto ? Mile widziana firma, która jak strona się rozrośnie to będzie chciała nawiązać współpracę Wymagane: hotlinki ! do SourceForge.net czy innych ftp. Ma to być strona o darmowych grach i darmowych narzędziach do gier(100% legalnych)tak więc nie będę trzymał na swoim serwerze plików to odciąży serwer i zredukuje zużycie transferu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 jaki masz fundusz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tobster 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 50LN na miesiąc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 zerknij np na hosting www w dhosting.pl, ew w tej cenie jakiś mniejszy vps root + jednorazowo admin do tego (+ co jakiś czas doglądanie czy wszystko ok, update, etc) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
reudaisu 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 http://3it.pl/?id=primeextra - chyba powinien wystarczyć ? Sam chcę założyć podobną stronę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Raffuss 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 http://3it.pl/?id=primeextra - chyba powinien wystarczyć ? Sam chcę założyć podobną stronę Ich regulamin jednak nie precyzuje na co możesz sobie pozwolić.. znalazłem tylko coś takiego "(...)które powodują nadmierne generowanie ruchu lub też w inny sposób znacząco obciążają nasze serwery." Co na Boga oznacza znaczące obciążenie serwera..? Interpretacja dowolna czy jak..? Zobacz tutaj prohost (my ref) i zainteresuj się planem platinum biznes. Z podatkiem wychodziłoby ok 41zł za miesiąc a przynajmniej wiesz że na tym planie masz dla siebie 5% czasu procesora. Przy okazji solidne maszyny, porządny support, lokalizacja w Gdańsku i co miesiąc powiększające się miejsce oraz transfer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tobster 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 Jeden ze znajomych polecił mi NetMark / Hekko lub ProHost. Podobno NetMark / Hekko to bardzo elastyczne firmy i można się bardzo dobrze dogadać i ustalić indywidualne warunki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach