jakub0004 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 Witam, Potrzebuję postawić serwer z bazą danych MySQL (ok 20-30 MB). Proszę was o radę jakie rozwiązanie wybrać. Zależy mi na dobrym dostępie do serwera przez internet. 1) Własna maszyna podłączona do łacza 1mbit uploadu (10 download) 2) Serwer VPS (np. RPS w firmie OVH) Nie biorę pod uwagę serwera dedykowanego ponieważ potencjał serwera bbyłby wykorzystany w małym stopniu przy dużych kosztach. Hosting również odpada ze względu na różnego typu limity w wielkości bazy, długości i czasie zapytań itp. Z góry dziękuję za radę. Jakub Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 ja bym raczej wziął małego vpsa, gdzie masz serwer www? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaczy 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 1) Własna maszyna podłączona do łacza 1mbit uploadu (10 download)2) Serwer VPS (np. RPS w firmie OVH) Serwer RPS się do tego nie nadaje (poczytaj więcej o zasadach działania RPS'ów, oraz wydajności dysków w RPS). Myślę, że najlepszym dla Ciebie rozwiązaniem byłby serwer VPS (np. provps.pl lub coś innego, z tańszej oferty jak wolisz), ewentualnie- "Prywatny serwer SQL" z oferty OVH (niestety nie testowałem- nie mogę nic powiedzieć na temat działania). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Prohost 345 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 Serwer mysql oddalony od serwera www źle wpływa na szybkość generowania www. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 chyba ze jest on spięty po lanie, ale to i tak zawsze są straty na wydajności Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hgroup.pl 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 A gdzie masz hosting. Przecież każdy hosting oferuje SQL;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 A gdzie masz hosting. Przecież każdy hosting oferuje SQL;p Hosting również odpada ze względu na różnego typu limity w wielkości bazy, długości i czasie zapytań itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hgroup.pl 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 No ale niektóre firmy mają maksymalny rozmiar np 50mb Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2009 No ale niektóre firmy mają maksymalny rozmiar np 50mb Hosting również odpada ze względu na różnego typu limity w wielkości bazy, długości i czasie zapytań itp. napisał, że mu nie pasuje posiadanie bazy na hostingu współdzielonym i nie ma obowiązku się przed Tobą tłumaczyć - szczególnie, że nie umiesz przeczytać całości przytoczonej wypowiedzi. może jego zapytania wykonują się długo albo jest ich b dużo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach