ris 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2009 Witam, Szukam ludzi chcących uczyć się, poszerzać wiedzę na temat szeroko pojętej administracji Linuksa. Przy okazji każdy ma dostęp do dobrego konta shellowego na własne prywatne potrzeby. Wybrałem linode.com plan zależny od ilości osób. Dodatkowo proponuje założyć kanał IRC do szybszej komunikacji. Dla osób bardzo początkujących polecam przeczytać czym jest VPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2009 to jakaś oferta, propozycja współpracy, darmowy kurs?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ris 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2009 Kurs to nie jest po prostu uczę się administracji a lepiej się uczy wspólnie, rozwiązując jakiś problem niż samemu. Przy okazji każdy ma kawałek serwera do własnych prywatnych celów, taka shellownia do nauki przez zabawę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2009 Kiedyś o tym myślałem, ale nie mam na to czasu... ris.. jakby co, mogę założyć forum, udostępnić konto i takie tam.. mam na to świetną domenę : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ris 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2009 Słuchaj ja też nie mam za dużo czasu samo forum nie wiem czy będzie konieczne, może google groups. Przede wszystkim IRC co by był bliższy i szybki kontakt. To wyślij domenę na priva Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad Z. 1 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2009 Szkoda, ze to takie poczatkujace. Dla mnie przydaloby sie cos z zaawansowanej konfiguracji serwera pod hosting, moze nginx, z ktorym nigdy nie mialem okazji pracowac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ris 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2009 Szkoda, ze to takie poczatkujace. Dla mnie przydaloby sie cos z zaawansowanej konfiguracji serwera pod hosting, moze nginx, z ktorym nigdy nie mialem okazji pracowac. Ale co jest początkujące? VPS ma służyć do wszelakich celów, również do zaawansowanej konfiguracji serwera pod hosting... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2009 Fajny projekt, mogę pomóc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ris 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 23, 2009 Fajny projekt, mogę pomóc Zapraszam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 Zapraszam Macie już ten kanał IRC? :-P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 Ja się chętnie nauczę administracji. Więc jestem chętny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ris 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 Założyłem kanał irc: #livenode na irc.freenode.net zapraszam chętnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marioside 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 też, chyba się dołączę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ris 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 Kilka osób już pojawiło się na kanale, jednak w różnych porach. Ustalam spotkanie organizacyjne, odnośnie wybrania planu linode.com, wybór dystrybucji, itp.: Jutro godzina 22:00 Ja jestem prawie cały czas jakby co. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 mam nadzieję, że nie zrobi się z tego dobry nawóz dla krzaków Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 Dżiii.. ja IRCa od małego nie lubię : ) sajta jakiegoś, forum, chat postawić - to bomba : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marioside 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 proponuje jakiś pokój chatowy lub forum zamknięte. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ris 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 mam nadzieję, że nie zrobi się z tego dobry nawóz dla krzaków Nie rozumiem tego podejścia, każdy z tego wyniesie co wyniesie, jeśli założy firmę hostingową świadczącą usługi za 10,- na rok to nikt nikomu nie karze tam kupić tego. Rynek się sam reguluje. Dżiii.. ja IRCa od małego nie lubię : )sajta jakiegoś, forum, chat postawić - to bomba : ) Tak, ustaliliśmy na IRC, że ma być forum ale najpierw muszą paść ustalenia dotyczące jaki plan na linode.com jakie distro, będzie vps, będzie i forum... proponuje jakiś pokój chatowy lub forum zamknięte. IRC jest zły? Dlaczego zamknięte? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 Nie rozumiem tego podejścia, każdy z tego wyniesie co wyniesie, jeśli założy firmę hostingową świadczącą usługi za 10,- na rok to nikt nikomu nie karze tam kupić tego. Rynek się sam reguluje. idea jest fajna, ale niektórzy mogą ją źle wykorzystać (np korzystać by założyć krzaka) i o to mi chodzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 IRC super pomysł. Idea ogólnie bardzo fajna. Jak uporam się z kłopotami które mam ze sprzętem to wpadnę;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marioside 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 Ja tak jak Sponsi, nie lubie IRC'a od dziecka. A na forum zawsze zostaną zachowane jakieś treści itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ris 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 idea jest fajna, ale niektórzy mogą ją źle wykorzystać (np korzystać by założyć krzaka) i o to mi chodzi Kompletnie tego nie rozumiem. Założy krzaka i? Zaburzy się równowaga materii i antymaterii we wszechświecie ? Ja tak jak Sponsi, nie lubie IRC'a od dziecka. A na forum zawsze zostaną zachowane jakieś treści itd. Forum będzie jak tylko podjęta będzie decyzja jaki plan w linode.com i jakie distro, irc nie boli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marioside 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 właśnie zakupiłem VPS'a w Logout.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 24, 2009 Kompletnie tego nie rozumiem. Założy krzaka i? Zaburzy się równowaga materii i antymaterii we wszechświecie ? skoro uważasz, że krzaki nie są w ogóle szkodliwe... wybacz, ale nie zgadzam się z Tobą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr.suchy 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2009 Jestem zainteresowany, chciałbym sie czegos nowego nauczyc. Można sie jeszcze dolaczyc ? jakie sa oplaty ? W razie czego prosze PW Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach