JohnyBBB 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2009 Witam! Posiadam stronę w wersji mobile, z której korzystają posiadacze telefonów komórkowych. Czy zna ktoś jakieś statystyki, które poprawnie będą zliczać wejścia z komórek? Dziękuję i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2009 sprawdzasz user_agent, a jeśli jest to telefon komórkowy to dodajesz info o odsłonie do bazy danych. łatwiej samemu coś takiego sobie napisać ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
varez 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2009 a masz liste user agentow telefonow komorkowych? kazdy model chyba wysyla inny (bo mi stronki wylapuja jaki model jak przegladam)? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2009 (Android|2.0\ MMP|240x320|AvantGo|BlackBerry|Blazer|Cellphone|Danger|DoCoMo|Elaine/3.0|EudoraWeb|hiptop|IEMobile|iPhone|iPod|KYOCERA/WX310K|LG/U990|MIDP-2.0|MMEF20|MOT-V|NetFront|Newt|Nintendo\ Wii|Nitro|Nokia|Opera\ Mini|Palm|Playstation\ Portable|portalmmm|Proxinet|ProxiNet|SHARP-TQ-GX10|Small|SonyEricsson|Symbian\ OS|SymbianOS|TS21i-10|UP.Browser|UP.Link|Windows\ CE|WinWAP) tyle wystarczy? wybacz, ale nie chce mi się przerabiać tego na bardziej ludzką formę porównujesz ten regexp z user_agentem i wiesz czy to przeglądarka mobilna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2009 Można też skorzystać z gotowej biblioteki np. http://pear.php.net/package/Net_UserAgent_Mobile Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JohnyBBB 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 22, 2009 A czegoś gotowego nie ma? [Wiem, jestem leniem] Np. jest sobie taka stronka: http://www.mobilytics.net/ Tylko że oni wstrzymali darmową rejestrację. Znacie może coś podobnego? W ostateczności skorzystam z biblioteki User Agentów, którą podał regdos [dzięki], no ale wolałbym już coś gotowego. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach