lukas24 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2009 Witam, w masternet.pl piszą aby dołączyć kopię dowodu osobistego do cesji, a co jak ktoś jest nie pełnoletni i nie posiada paszportu/legitymacji? I jeszcze jedno pytanie.. pierwszy raz robię cesję i nie wiem gdzie mam wysłać ten dokument, czy do firmy gdzie domenę kupiłem czy do nask? Z góry dzięki za odpowiedź. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2009 NASK nie obsługuje Twojej domeny, tylko rejestrator. A będąc niepełnoletnim nie wykonasz cesji domeny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukas24 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2009 No tak, ale chyba w jakiś sposób zarejestrowałem domenę więc i cesję powinienem wykonać ... Tj. co te papierki mam wysłać do masternet.pl (jeśli tam domenę rejestrowałem) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2009 Osoba niepełnoletnia może zarejestrować domenę .pl, ale nie może wykonać jej cesji. Albo wyrób sobie dowód osobisty i próbuj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukas24 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2009 A no to bardzo źle a więc kupa ze sprzedaży domeny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2009 bodajże w dropped dało się przekazać komuś domenę poprzez podanie kodu authinfo, nie była potrzebna cesja, ale nie jestem pewien Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pavobe 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2009 Ostatnio pisałem do OVH w sprawie cesji domeny przez osobę niepełnoletnią: (...)W przypadku osoby niepenoletniej przesanie dokumenetów do cesji równie jest konieczne. Do procedury naley zaczy dokument tosamoci rodzica/opiekuna. Jeli chodzi o dokument osoby niepenoletniej to najlepiej aby bya to kopia paszportu ( ewentualnie legitymacji szkolnej). (...) Co prawda sam cesji jeszcze nie dokonałem, ale wolałem się upewnić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pokoleniex 18 Zgłoś post Napisano Sierpień 16, 2009 bodajże w dropped dało się przekazać komuś domenę poprzez podanie kodu authinfo, nie była potrzebna cesja, ale nie jestem pewien Ja bym wlasnei tak zrobil. Zaloz konto w dropped i przetransferuj domene (pozniej transfer miedzy kontami w dropped), ewentualnie niech kupujacy sobie zalozy a ty mu podasz authinfo. Abonent zmienia sie tam razem z transferem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach