infinity 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2009 Jak w temacie, nazwa właśnie odmówiła nam backupu i szukamy rozwiązania, które stworzy backup. Najlepiej całego serwera, włącznie z sql-em, maildira i public_html i najlepiej posłało na inny serwer Najbardziej jednak zależy nam na skrzynkach pocztowych. Robił ktoś może taki "chłyt" w nazwie. Jest tam niby w ActiveAdminie możliwość odpalenia cronjoba, ale po pierwsze nie mam pojęcia jak miałoby wyglądać, a po drugie czy nazwowy "limiter" nie zabije takiego zadania. Z góry dzięki za wszelką pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech Małota 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2009 Jak w temacie, nazwa właśnie odmówiła nam backupu i szukamy rozwiązania, które stworzy backup. Polecam zmianę usługodawcy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
infinity 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2009 No a jak sądzisz, po co nam ten backup? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jay 13 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2009 Jeśli w nazwa.pl jest imap i korzystaliście z poczty przez imapa, to wystarczy zrobić zdalnie transfer katalogu Maildir (oczywiście można skompresować przed transferem). Tylko dobrze byłoby najpierw utworzyć skrzynki pocztowe na nowym serwerze przed skopiowaniem poczty. Co innego bazy danych :\ Ale przy <10 niewielkich bazach (do 50mb), to ręczny transfer nie jest jeszcze aż tak straszny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
drseba 0 Zgłoś post Napisano Wrzesień 3, 2009 Właśnie jestem po próbach backup'ów baz mysql na nazwa Baza ~400MB czas tworzenia archiwum ~6,5 minuty wynikowy sql.gz ~60MB ściągniecie do siebie ~2,5 minuty co w efekcie daje 9minut i mam swój backup u siebie, zrobiony kiedy chce i bez proszenia się... a wszystko dzięki http://www.mysqldumper.de/en/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach