KoNN 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2009 Mam serwer VPS na HitMe.net.pl. Nie znam się zbytnio na serwera VPS i z pomocą adminów mam wszystko zainstalowane lecz dostaję masę spamu. Prosiłbym o poradę jak sobie z nim poradzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2009 możesz użyć SPF, możesz użyć postgrey, możesz użyć sprawdzanie adresu nadawcy na listach RBL, możesz użyć SpamAssasina.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2009 Masz tam directadmin ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2009 Masz tam directadmin ? Tak ktoś Ci musi skonfigurować spamassasin'a, który jest przy instalacji z setup.sh (bo najprawdopodobniej z takiej skorzystano) dogrywany, ale nieaktywny i ze standardowym configiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KoNN 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2009 Mam tam DA i jakos samemu zainstalowałem sobie Spamassasin'a ale i tak idzie spam ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterNETpl 100 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2009 Tia, zainstalować to jedno ale doszlifować czułość to drugie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2009 Włącz obsługę RBLi w Exim'ie: 1) rm /etc/virtual/use_rbl_domains 2) ln -s /etc/virtual/domains /etc/virtual/use_rbl_domains 3) wyedytuj exim.conf i wywal kilka RBLi ( jest ich zdecydowanie za dużo ), generalnie to sam spamhaus już dużo daje 4) zrestartuj Exim'a 5) to że doinstalowałeś SA wcale nie oznacza, że jest on włączony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Sierpień 13, 2009 Sama instalacja spamasassina nie daje praktycznie zadnej ochrony, trzeba zrobić rble, moduły perla itd. Dlatego autor otrzymuje spam. Mogę pomóc, zapraszam na PW. O Bell nawet wklepał rble Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach