crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2009 witam! jestem poza domem, nie mam photoshopa a potrzebowałby przerobić psd na jpg. Znajdzie się chetny który w miarę szybko mi przerobi z jednego formatu na drugi ? z góry dziękuje;-) Kto skory do pomocy niechaj napisze na PW maila swego;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DamianM A-H Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2009 witam!jestem poza domem, nie mam photoshopa a potrzebowałby przerobić psd na jpg. Znajdzie się chetny który w miarę szybko mi przerobi z jednego formatu na drugi ? z góry dziękuje;-) Kto skory do pomocy niechaj napisze na PW maila swego;-) damianm@active-hosting.pl czekam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2009 wysłałem właśnie maila;-) dzięki za szybki odzew. sprawa już nieaktualna;-) dziękuje Damianie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2009 Na drugi raz, nie tylko photoshop potrafi otworzyć psd . Pozdr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2009 a z narzędzi on-line które potrafi to otworzyć ? Linux: o czym myślałeś ? GIMP chyba nie otwiera PSD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2009 GIMP otwiera Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2009 O gimpie, j/w potwierdzam wypowiedź @Bluemana . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2009 Wydawało mi się że na forum ubuntu wyczytałem że w związku z jakimiś licencjami, coś , polityką GIMP nie będzie otwierać PSD. dzięki za informacje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ednet 136 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2009 Adobe Fireworks tez otwiera PSD, ale nieraz te pliki w programach innych niz Photoshop otwierają się z mniejszymi lub wiekszymi błedami. Ed Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2009 Ja tylko mały wtręt w kwestii technicznej... Jeśli PSD było zmontowane w fotosklepie do wersji CS2 to nie będzie problemu w GIMPie czy nawet ACDSee. Z CS3 bywają drobne problemy, natomiast CS4 to już zupełnie inna bajka, jeśli plik zawiera fotosklepowe krzywe bądź ichnie "3D". Wtedy może być problem z otwarciem takiego pliku nawet w starszym PS, nie mówiąc o innym sofcie. A nawet jak już otworzy, to eksport z tych programów potrafi śliczne krzaczki tworzyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jay 13 Zgłoś post Napisano Sierpień 15, 2009 www.irfanview.com - nigdy nie miałem problemów z przeglądaniem .psd (zwłaszcza zapisywanymi w trybie max compatibility), a co za tym idzie konwersją do wszelkich innych formatów. Nie wiem tylko jak to jest w przypadku .psd z cs4, bo nie miałem z tymi styku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach