hostingsearch 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Witam. Poszukuję hostingu na około 20 stron + tyleż samo domen. Jako, że na tym forum na pewno znajdują się osoby, który mają duże doświadczenie z firmami hostingowymi proszę o radę. Szczegóły: Zainspirowany planem hostngowym godaddy.com (konto bez limitu pojemności i bez limitu transferu) poszukuję konta spełniającego podobne wymagania: - nielimitowana pojemność dysku - brak limitu transferu - nielimitowana ilość baz danych sql - nielimitowana ilość subdomen - nielimitowana ilość przyczepionych domen - szybkość łączy 100mbs< - php 5 - mysql 5 - obsługa mod-rewrite (pliki .httacces) - cron następnie wytyczne dotyczą rodzaju moich serwisów, tj. część serwisów podpada pod niektóre paragrafy regulaminów. Mianowicie mam 2 serwisy o charakterze erotycznym, i 3 powiązane z uploadem plików (jeden serwis typu rapied i 2 powiązane z uploadem pliku – wyszukiwarki plików) kolejny mały problem to geolokalizacja, większość serwisów posiada kilkanaście wersji językowych w zależności od rynku na który idą: USA, Kanada, Japonia, Korea Połudiowa, Chiny, Niemcy, Holandia, Włochy itp. Mam w związku z tym kilka pytań, na jakie haczyki w regulaminach tak zwanych kont no-limit zwracać uwagę, jak załatwilibyście powierzchnię dyskową z wyżej wymienionymi wytycznymi – zwykły host czy dedyk? Może macie jakieś inne wyjścia z tej sytuacji? Jakie firmy oferują w/w statystyki konta? (linki) p.s. zapoznałem się już z group5.pl i mam kolejne pytanie Przyrost zajętości powierzchni konta wynosi max. 1GB/ dobę. co to ku de znaczy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DamianM A-H Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 jeszcze nie widziałem dysków o powierzchni bez limitu.... a tak serio to w Polsce chyba nie znajdziesz.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Przyrost zajętości powierzchni konta wynosi max. 1GB/ dobę. co to ku de znaczy? Hmmm a co w tym niezrozumiałego ? Prosta sprawa, na dobę możesz na serwer wgrywać dane, które mają objętość 1GB. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hostingsearch 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 może inaczej, nielimitowana powierzchnia dysku to według mnie dysk bez górnej granicy pojemności, ograniczony pojemnością dysku serwera ;p. Wiem zabieg marketingowy , jednak kilkuset gigowy dysk na pewno wystarczy. Bardziej zależy mi na transferze (a raczej braku jego limitu) i szybkości serwera. Jak takie połączenie będzie wpływało na odbiór strony w Chinach, czy w USA. A także jak "brak" limitów jest rekompensowany przez firmy hostingowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 a tak serio to w Polsce chyba nie znajdziesz.... hostingsearch:Szczerze napisze że nie spotkałem się jeszcze z hostingiem takim aby spełnił twoje wymogi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DamianM A-H Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 może inaczej, nielimitowana powierzchnia dysku to według mnie dysk bez górnej granicy pojemności, ograniczony pojemnością dysku serwera ;p. Wiem zabieg marketingowy , jednak kilkuset gigowy dysk na pewno wystarczy. Bardziej zależy mi na transferze (a raczej braku jego limitu) i szybkości serwera. Jak takie połączenie będzie wpływało na odbiór strony w Chinach, czy w USA. A także jak "brak" limitów jest rekompensowany przez firmy hostingowe weź pod xxx w OVH i już zapewne serwisy zarabiają na Siebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ktoś 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Usługi shared hostingu bez limitu (to słowo ma jedno znaczenie i nie da się go w żadną stronę rozciągnąć) nie istnieją. Nie istnieją. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 OVH (Kimsufi) zmieniło ofertę a wiec może znajdziesz coś dla siebie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hostingsearch 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 hostingsearch:Szczerze napisze że nie spotkałem się jeszcze z hostingiem takim aby spełnił twoje wymogi hmmm te dane wziąłem z http://www.group5.pl/?go=hosting-premium-hosting http://www.godaddy.com/Hosting/web-hosting...i=15571#details Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Kup sobie dedyka lepiej na tym wyjdziesz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 hmmm te dane wziąłem z http://www.group5.pl/?go=hosting-premium-hosting http://www.godaddy.com/Hosting/web-hosting...i=15571#details z goddady wylecisz za procek, group5 nie wiem ale maja taki hardcoreowy regulamin że także duze prawdopodobieństwo - kup sobie dedyka ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 jeszcze nie widziałem dysków o powierzchni bez limitu.... Juz sa, IBM je opracowal. Wejda do dystybucji jak tylko skoncza je formatowac. BP, NMSP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Dedyk najlepsze wyjście dla ciebie jeśli chcesz odezwij się na PW polecę ci jakiś dobry sprzęt Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DamianM A-H Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Juz sa, IBM je opracowal.Wejda do dystybucji jak tylko skoncza je formatowac. BP, NMSP. Czyli nigdy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach