Playordie 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 Witam zakupilem Vps od tej wlasnie firmy. Medium i moje pytanie ile trzebz czekac na aktywacje tego Vps poniewaz juz 2 dni i nie moge sie polaczyc na ssh przez putty ani ftp.... Sprawdzalem pingowanie vps aby sprawdzic czy dziala i nie dziala nie znaleziono hosta Ip 188.116.2.130 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 Witam zakupilem Vps od tej wlasnie firmy. Medium i moje pytanie ile trzebz czekac na aktywacje tego Vps poniewaz juz 2 dni i nie moge sie polaczyc na ssh przez putty ani ftp.... Sprawdzalem pingowanie vps aby sprawdzic czy dziala i nie dziala nie znaleziono hosta Ip 188.116.2.130 Jak dostałaś dane do maszyny (wnioskuję po posiadaniu adresu IP) to napisz do supportu bo powinna być online, sprawdź także w panelu czy jest włączone itd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Playordie 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 Jak dostałaś dane do maszyny (wnioskuję po posiadaniu adresu IP) to napisz do supportu bo powinna być online, sprawdź także w panelu czy jest włączone itd. Wlaczalem juz go pare razy a nadal off.... Status Status:Nieznany* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 Witam zakupilem Vps od tej wlasnie firmy. Medium i moje pytanie ile trzebz czekac na aktywacje tego Vps poniewaz juz 2 dni i nie moge sie polaczyc na ssh przez putty ani ftp.... Sprawdzalem pingowanie vps aby sprawdzic czy dziala i nie dziala nie znaleziono hosta Ip 188.116.2.130 Z nimi i z ich panelem różne są cuda, może po prostu panel nie odpala próbuj się z hitme skontaktować, może dostąpisz tej jakże ogromnej łaski kontaktu z nimi ftp przecież nie ma go, więc jak ma się dać połączyć Co do aktywacji, to jest ona automatyczna jeśli kupowałeś za pośrednictwem dotpay'a, przez karte, paypal etc. Jeśli płaciłeś przelewem to musisz czekać aż dotrze (jeśli konta w różnych bankach jeden dzień) i potem nadchodzi okres oczekiwania na to, że panu Markowi zachce się troche poklikać z tym, że w tym przypadku jesli masz dane, to VPS został aktywowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik1022 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 hmm ja też miałem taki problem ale zamiast pisać do admina próbowałem tos amemu rozwiązać zmieniłem system (domyślnie jest debian 5 "kijaszkowy"?) na chyba debian 5 minimal poprzez panel i wszystko grało ew. porebotuj serwer Status: Nieznany* dalej taki mam a wszystko działa więc nie widze żadnych problemów... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Playordie 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 Wlasnie placilem przed dotpay.. Jak zmienic ten system ? I jak zalozyc FTP ?? Przepraszam za tyle pytan ale to moje poczatki z Vps @edit juz doszedlem jak nowy system wprowadzic tam byl Debian 5 defoult i Debian 4 minimal wybralem Debian 5 defoult Dobrze zrobilem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 Wlasnie placilem przed dotpay.. Jak zmienic ten system ? I jak zalozyc FTP ?? Przepraszam za tyle pytan ale to moje poczatki z Vps Po co kupiłeś vps'a skoro nawet googli nie umiesz używać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Playordie 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 Po co kupiłeś vps'a skoro nawet googli nie umiesz używać? Mily czlowieku tutaj sa uzytkownicy ktorzy pomgaja I od tego jest forum. Jesli nie mozesz badz nie umiesz pomoc to nie pisz postow prosze. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik1022 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 aha tak... jakiego programu używasz do łączenia się z ssh? ja mogę lub umiem tylko przez tą konsolę dostępną z poziomu panelu zarządzania ja też jestem początkujący i wiem co czujesz ;p bez wujka google raczej nic nie zdziałasz... klik to ci się może przydać na początek bierz ubuntu, chyba najprostszy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 Mily czlowieku tutaj sa uzytkownicy ktorzy pomgaja Ja kupujesz samochód a nie masz prawa jazdy i nigdy nie jeździłeś samochodem to pytasz się na forum o tuningu gdzie się wlewa plaiwo i po co ? Chyba nie, a w zamian tego najpierw czytasz instrukcje obsługi (książki, dokumentacje, google) Więc stwierdzenie kolegi Malas-a jest jak najbardziej na miejscu ponieważ to co chcesz zrobić nie jest do wytłumaczenia w 2 zdaniach a do tego są różne możliwości rozwiązania tego problemu w zależności od wybranej drogi (dystrybucja, typ serwera ftp) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Playordie 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 Wiec cos tam znalazlem ale do tego trzeba tworzyc baze msql ? Czy program pure-ftpd jest najtanszy i najlatwiejszy ? Moze macie jakies poradniki badz instrukcje ? Jak stworzyc ftp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 http://www.howtoforge.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Linux 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 Putty pod windowsem używaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wesolak 7 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 Ja kupujesz samochód a nie masz prawa jazdy i nigdy nie jeździłeś samochodem to pytasz się na forum o tuningu gdzie się wlewa plaiwo i po co ? Chyba nie, a w zamian tego najpierw czytasz instrukcje obsługi (książki, dokumentacje, google) Więc stwierdzenie kolegi Malas-a jest jak najbardziej na miejscu ponieważ to co chcesz zrobić nie jest do wytłumaczenia w 2 zdaniach a do tego są różne możliwości rozwiązania tego problemu w zależności od wybranej drogi (dystrybucja, typ serwera ftp) Idiotyczne porównanie gdyż nie mając prawka nie kupujesz samochodu bo wiesz, że jazda nim byłaby łamaniem prawa, idąc dalej wiedza o wlewie paliwa jest Ci niepotrzebna. Sprawa serwera wygląda inaczej, nie znasz się a i tak możesz kupić bo to legalne i pytania aby się doszkolić na takich forach jak te są jak najbardziej na miejscu. PS Gdzie znajduje się wlew paliwa też nie uczysz się na google tylko pytasz na kursie lub znajomego, ewentualnie dochodzisz do tego sam bo to akurat nietrudno znaleźć;p Więc o ftp można spytać na forum prawda? Sorki za offtopa;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Playordie 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Idiotyczne porównanie gdyż nie mając prawka nie kupujesz samochodu bo wiesz, że jazda nim byłaby łamaniem prawa, idąc dalej wiedza o wlewie paliwa jest Ci niepotrzebna. Sprawa serwera wygląda inaczej, nie znasz się a i tak możesz kupić bo to legalne i pytania aby się doszkolić na takich forach jak te są jak najbardziej na miejscu. PS Gdzie znajduje się wlew paliwa też nie uczysz się na google tylko pytasz na kursie lub znajomego, ewentualnie dochodzisz do tego sam bo to akurat nietrudno znaleźć;p Więc o ftp można spytać na forum prawda? Sorki za offtopa;) No wlasnie dzieki za zrozumienie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik1022 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Aktualizacja (w konsoli wpisujesz) apt-get update Instalacja Apache + MySQL + PHP (UBUNTU) http://forum.ubuntu.pl/showthread.php?t=92255 Instalacja serwera PROFTPD http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=79588&highlight=ftp+server Instalacja phpmyadmin (w konsoli wpisujesz) apt-get install phpmyadmin Instalacja ze źródeł jest trudniejsza (wiem to na swoim przykładzie) tak że polecam to co wyżej Sprawdzone na moim przykładzie Wracając do tematu: co z tym terminalem? Działa już wszystko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Z nimi i z ich panelem różne są cuda, może po prostu panel nie odpala próbuj się z hitme skontaktować, może dostąpisz tej jakże ogromnej łaski kontaktu z nimi Tekst trochę nie na miejscu to raz, dwa nie wydaje mi się aby obecnie były jakiekolwiek problemy z naszym panelem. Nie znasz sytuacji to się na jej temat nie wypowiadaj. Support odpowiada via telefon, email i ticket system na bieżąco zatem chętnie rozwiążemy problem jak tylko zostanie nam zgłoszony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kubaw 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Witam, Ten link może też być pomocny: Konfigurujemy VPS cz. 1 Pozdrawiam, Kuba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Playordie 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Wracając do tematu: co z tym terminalem? Działa już wszystko? Tak dziala . Pomogla reinstalacja na Debiana 5 Juz Vt i Ts postawione Ale to nie dziwne ze Vt 100 slotow i Ts 200 slotow zabieraja prawie 200 mb ramu ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojciech Małota 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Support odpowiada via telefon, email i ticket system na bieżąco zatem chętnie rozwiążemy problem jak tylko zostanie nam zgłoszony. Ja na odpowiedź na swojego ticketa czekam już tak trzeci tydzień :-). A ticket dotyczył tego kiedy w panelu będzie dostępna wreszcie możliwość robienia backupów (która jakby nie było jest zapisana w regulaminie korzystania z usługi). W międzyczasie zdążyłem się już przenieść gdzie indziej :-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Playordie 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Ja na odpowiedź na swojego ticketa czekam już tak trzeci tydzień :-). A ticket dotyczył tego kiedy w panelu będzie dostępna wreszcie możliwość robienia backupów (która jakby nie było jest zapisana w regulaminie korzystania z usługi). W międzyczasie zdążyłem się już przenieść gdzie indziej :-). Ja w panelu widze obcje backup A gdzie sie przeniosles jesli mozna wiedziec ? Ps. Teraz dobry kolega z tego forum ogarnal mi troche Vps i pobiera za te 100 slotow Vt i 200 Ts 17 mb ramu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik1022 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 Ja na odpowiedź na swojego ticketa czekam już tak trzeci tydzień :-) to dziwne o.O ja wpłaciłem kase podesłałem potwierdzenie i konto miałem aktywowane w dosłownie kilka chwil więc kontakt PÓKI CO uważam za wzorowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 to dziwne o.O ja wpłaciłem kase podesłałem potwierdzenie i konto miałem aktywowane w dosłownie kilka chwil Tak to jest jeżeli chodzi o pieniądze;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dominik1022 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2009 no to raczej chodziło o szybką aktywację :] admin nie ma obowiązku aktywować serwera przez zaksięgowaniem wpłaty na koncie :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach