MnicH54 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 Witam, mam zainstalowany panel ISPCP Omega, wchodzę sobie w Ogólne informacje > Stan serwera i na czerwono mam DNSy a w statusie jest wył. Podpiełem domenę pod prawidłowe DNSy i nic, zero reakcji domeny. Postanowiłem odpalić i po wpisaniu pokazuje że serwer DNS działa, po resecie dalej jest to samo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 jaki system? sprawdź czy masz dodane do autostartu podnoszenie binda. sprawdź czy w named.conf masz opcje listen-on 127.0.0.1, jeśli tak to zakomentuj ją albo wywali i przeladuj binda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MnicH54 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 Debian 5.0, zrozumialej tylko to z listen, jest to. a reszty nie kapuje ... ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 Debian 5.0, zrozumialej tylko to z listen, jest to. a reszty nie kapuje ... ;/ wywal tę linie a potem zapis plik i daj /etc/init.d/bind9 restart Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MnicH54 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 hehe, ok dziękuje wam, działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach