Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 Witam Szukam skryptu dzięki któremu po wejściu na stronę B ze strony A (Link) pojawi się komunikat ustalonej przeze mnie treści. Nie bardzo wiem jakimi frazami mam w google operować. Będę zarówno wdzięczny za pomoc w lokalizacji skryptu ale bardziej za podpowiedź jaką frazą zaoperować w google. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 manual php tablica $_SERVER odczyt HTTP_REFERER sprawdzasz, porównujesz, dajesz komunikat.simple. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 Można prosić jaśniej, nie jestem w tym obeznany. Ktoś mi podpowiedział że można to w javie zrobić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość AceDude Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 Wytłumacz to trochę bardziej dokładnie, bo temperatura mi zabija synapsy. Chętnie pomogę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jay 13 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 używasz funkcji php $_SERVER['HTTP_REFERER'] przypisując wynik do zmiennej definiujesz zmienną string do której przypiszesz dany adres (lub ciąg znaków) porównujesz obydwie zmienne funkcją strcmp dodajesz if true -> komunikat, else -> nic albo komunikat gtfo (tzn strcmp w if-ie) każdą z ww funkcji masz w manualu php(v5) wraz z przykładami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 Cos tego typu: <?php if (strpos($_SERVER['HTTP_REFERER'],'strona-a')!==false) { print 'blah'; } ?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 Chodzi o cóś takiego: <?php if (strpos($_SERVER['HTTP_REFERER'],'adres strony z której wejścia będa pokazywały komunikat')!==false) { print 'komunikat'; } ?> ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
GyniO 10 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 tak. Kod dawaj zwykle w Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 Niestety powyższy kod nie działa, nadal przepuszcza wejścia z tej strony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 Errr... dobra, pogubiłem się, chciałem coś innego napisać, ale zauważyłem, że nie chodziło o sam komunikat, tylko o blokowanie wejść + komunikat... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 to poza komunikatem możesz dać zaraz za nim exit(); i to styknie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 W sumie racja. No to może tak prosto i bez kombinacji: <? $ref=$_SERVER['HTTP_REFERER']; if ($ref=="pełen adres strony a") { print "komunikat"; exit(); } ?> U mnie zadzialało... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 tak nie zadziała. musi być if (strpos($_SERVER['HTTP_REFERER'],'strona-a')!==false) { zamiast if ($ref=="pełen adres strony a") { Twój kod będzie działać tylko dla pojedynczego adresu www a w przypadku gdy referer będzie wyglądać np http://www.webhostingtalk.pl/index.php?sho...mp;#entry171867 a nie tak http://www.webhostingtalk.pl to skrypt to przepuści. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 8, 2009 Cóż, celna uwaga, luki. Na swoją obronę dać mogę jedynie to, że Paweł wspominał o stronie, nie o domenie. W takim razie dla całej domeny będzie to wyglądało tak: <? if (strpos($_SERVER['HTTP_REFERER'],'http://domena.pl')!==false) { print "komunikat"; exit(); } ?> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Sierpień 9, 2009 możesz to także w htaccess zrobić - jakoś tak: RewriteEngine on Options +FollowSymlinks RewriteCond %{HTTP_REFERER} domena\.pl [NC] RewriteRule .* - [F] to da 403 lub 404 po wejściu na Twoją stronę. Pamiętaj że użytkownicy tamtej strony mogą zacząć korzystać z różnych anonimizerów linków anonym.to i inne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach