krissss hope 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Witam w najblizszym czasie chce zamowic VPS pod server TS/VT dokladnie tak offerta. www.superhost.pl (mini) i takie pytanko ile moze transferu zjesc serwer ts na tysiac slotów miesiecznie , czy te 200mb staryczy? , to samo pytanie odnosnie ventrilo na 200 slotów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Witam w najblizszym czasie chce zamowic VPS pod server TS/VT dokladnie tak offerta.www.superhost.pl (mini) i takie pytanko ile moze transferu zjesc serwer ts na tysiac slotów miesiecznie , czy te 200mb staryczy? , to samo pytanie odnosnie ventrilo na 200 slotów. to załeży od kodeków, od ilości osób online ito. Wiele rzeczy ma znaczenie... Nie można dokładnie określić. Mi np TeamSpeak brał miesięcznie z 350GB do 450 GB... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Marczak, ile slotów ciągnie Ci takie ilości transferu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rpk 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Nie polecam superhostu,kolega ma tam serwery ventrillo i postawił mi,mam niecale 2 dni a juz byly 4 pady serwera spowodowane problemami dostawcy. Nie polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
drajvver 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Ja od siebie polecę BudgetVPS - Medium/Large, na takie rzeczy jak znalazł, poza tym, że pingi do TP w granicach 40ms, to wszystko jest OK. A jeśli zależy Ci na niskich pingach, to HitMe.net.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Active-Hosting Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Może zachęcę Pana naszą ofertą? Mogę dać na test serwer VPS, sprawdzi Pan sobie pingi jak i resztę w razie czego proszę o wiadomość na PW. Pozdrawiam Damian Miodek Active-Hosting.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krissss hope 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 marczak a ile miales na tym TS osob ze ci tyle jadlo. Głownie chodzi mi o dobry tranfer tak jak mowiłem ts ma być na około tysiac miejsc (najlepszy kodek) + ventrilo 200 miejsc. zainteresowala mnie offerta Unmetered 1 z budgetvps.pl jednak nierozumiem Transferu Transfer: Łącze gwarantowane 1mbps czyli niema limitu na wysylanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
drajvver 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Masz łącze 1mbps bez limitu transferu, czyli ile łącze da rade, tyle transferu zużyjesz. Na te 1000 slotów TS i 200 VT na 99,9% nie wystarczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 wtedy bywało na TS ok 400 - 500 osob online, w nocy koło 200. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krissss hope 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 A czy mozecie mi polecic VPS na te wymagania co przedstawilem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Adami 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Raczej wątpię abyś miał 1000 online... Jak tutaj już ktoś wspomniał dużo zależy ile osób będzie online , jakie codecki itp. Na sam początek 100-200GB transferu ci powinno wystarczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Raczej wątpię abyś miał 1000 online... Jak tutaj już ktoś wspomniał dużo zależy ile osób będzie online , jakie codecki itp.Na sam początek 100-200GB transferu ci powinno wystarczyć. dokładnie tak jeżeli Ci będzie wiecej potrzebne to zawsze możesz dokupić Chyba, że ping ~59 Cie interesuje to weż w ovh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
drajvver 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Zależy od kogo taki ping, bo ja np. u siebie mam w granicach 35 . A to wszystko za sprawą peeringu, które sobie OVH W TPSie załatwiło ostatnimi czasy . + Oczywiście na TSa licencja dochodzi, bo inaczej nie odpali Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krissss hope 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Licencja jest chyba powyzej tysiaca miejsc :> , chyba macie racje na poczatek wezme 200GB poprostu zmienie maszyne jak niebedzie starczyc , odradziliscie superHost czyli odpada , znalazlem tez ciekawa offerte w mzone.pl a mianowicie 20 GB HDD 400 GB Transferu 512 MB RAM Tylko 35 zł/miesiąc co sadzicie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
drajvver 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Serwery w niemczech = wyższe pingi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Serwery w niemczech = wyższe pingi Po pierwsze oni są w UK a nie DE. Po drugie jaką to daje różnice w przypadku serwerów głosowych? Ludzie w kimsufi trzymają głosowe i nie narzekają, tam siedzą też hostingi (oraz hostinki) serwerów głosowych i shoutcast Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
drajvver 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 W takim razie sory za pomyłkę, wtedy pingi są jeszcze wyższe (serwer w UK, a nie w DE) Wg. mnie pingi robią dużą różnicę przy serwerach głosowych, przynajmniej jeżeli chodzi o serwer do rozmowy w czasie gry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tenior 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 W takim razie sory za pomyłkę, wtedy pingi są jeszcze wyższe (serwer w UK, a nie w DE) Wg. mnie pingi robią dużą różnicę przy serwerach głosowych, przynajmniej jeżeli chodzi o serwer do rozmowy w czasie gry. Mało ludzi ma takie zdanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
drajvver 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Dlatego, że Twoja firma jest w OVH na jakimś śmiesznym dedyku? . Wybacz, ale nie wierzę w to, że pod serwery VT kupiłeś taką maszynę . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Dlatego, że Twoja firma jest w OVH na jakimś śmiesznym dedyku? . Wybacz, ale nie wierzę w to, że pod serwery VT kupiłeś taką maszynę . Przy serwerach glosowych ping ~35 czy tam ~60 to nie jest duża różnica... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wojtek123 2 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Korzystając z okazji... Jeśli chciałbym sprzedawać TS/ventrilo, to serwer w niemczech/uk/francji może być? Czy ping ma przy tym duże znaczenie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krissss hope 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 no ja szukam najlepiej polska lokalizacja , w miare przystepne ceny i transfery powyzej 200 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marczak 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2009 Korzystając z okazji... Jeśli chciałbym sprzedawać TS/ventrilo, to serwer w niemczech/uk/francji może być? Czy ping ma przy tym duże znaczenie? tak jak mówiłem, pingi przy serwerach głosowych nie są odczuwalne... Powiem tak, miałem TeamSpeaka w DE po roku przeniosłem go do ovh i ludzie nie skarżyli się Wszystko ładnie chodziło. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tenior 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 4, 2009 Dlatego, że Twoja firma jest w OVH na jakimś śmiesznym dedyku? . Wybacz, ale nie wierzę w to, że pod serwery VT kupiłeś taką maszynę . Nie bądź śmieszny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach