verde 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2009 Witam. Niewiedzialem gdzie to dac wiec dalem tutaj. A wiec problem jest nastepujacy Posiadam system Centos5 plus zainstalowany panel directAdmin W Cron czyli /etc/crontab daje zadanie restartowania apache co 5 minut i mysql co 30 znaczy Stop MYSQL i za chwile start lecz system nie widzi zadania, poprostu tak jak by go nie bylo Co moz ebyc powodem tego ze nic nie dziala Nawet wpis inny np godziny restartu apache nie dziala typu 01 * * * * root /etc/init.d/http restart Co robei zle ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2009 01 * * * * root /etc/init.d/httpd restart :> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2009 To tu literowke zrobilem sory jest 01 * * * * root /etc/init.d/httpd restart Spisywalem recznie (: Wiec jest jak powyzej polecenie w pliku /etc/crontab Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2009 Nie masz wcześniej gdzieś czegoś popsutego ? jakiś błędny wpis, jakis hash niepotrzebny... ? czy jakieś inne zadania z crona wywołują się poprawnie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2009 Tak wyglada plik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2009 a nie możesz po prostu dopisać tego do cron'a root'a? ew. można zrestartować cron'a i zobaczyć, może to pomoże Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2009 dobra, może się nie znam i wyjdę na niedouczonego. Ale czy pomiędzy przedostatnią linią a ostatnią linią nie ma entera który jest symbolizowany przez ^ ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ertcap 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2009 Tak wyglada plik Aby zadanie zostalo wykonane musisz klepnac enter na koncu linii ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2009 dziwnie ten plik wygląda, normalnie w linuxie nie widziałem takich ^ na końcach linii, chyba ze plik był przeniesiony z windy, to wtedy pojawiają się. ja crona edytuje przez: crontab -e Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lan Hikari 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2009 Miałem to samo w niektórych plikach, edytując je przez mcedit, jednak nie stanowiło nigdy to dla mnie problemu i w tym przypadku zapewne również nie to jest przyczyną kłopotu z cronem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.ionic.pl 535 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2009 Miałem to samo w niektórych plikach, edytując je przez mcedit, jednak nie stanowiło nigdy to dla mnie problemu i w tym przypadku zapewne również nie to jest przyczyną kłopotu z cronem Daj mu prefix przed zadaniem i zedytuj to w nano czy vi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
verde 4 Zgłoś post Napisano Lipiec 30, 2009 Witam. Niestety zrobilem coś czego niechcialem. Zrestartoiwalem caly serwer i o dziwota cron dziala jak narazie ... niewiem jeszcze co bylo nie tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach