regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2009 mam w .htaccess RewriteEngine on RewriteRule (^admin$|^admin/) admin.php [L] RewriteRule ^(.*)$ go.php [L] Co powinno działać w ten sposób, że jeżeli wpiszę www.domena.pl/admin lub www.domena.pl/admin/cokolwiek/tu/wpisze.html to wczytuje plik admin.php a pozostałą resztę zawsze kieruje do pliku go.php, niestety skutek jest taki, że bez wzgledu co wpiszę to zawsze wczytuje mi go.php Co ciekawe gdy zakomentuje ostatnia linie to wczytuje się admin.php, wygląda jak by [L] nie działało. Wcześniej 1 regułkę miałem trochę inaczej tzn. RewriteRule ^admin admin.php [L] i taka wersja działała tylko był jeden problem, że w przypadku wystąpienia www.domena.pl/administracja_rzadowa ładował admin.php zamiast go.php Ma ktoś pomysł jak to ugryźć ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2009 może to: RewriteEngine onRewriteRule (^/admin$|^/admin/(.*)) /admin.php [L] RewriteRule ^(.*)$ /go.php [L] albo rozbić: RewriteEngine onRewriteRule ^/admin$ /admin.php [L] RewriteRule ^/admin/(.*) /admin.php [L] RewriteRule ^(.*)$ /go.php [L] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2009 Próbowałem już obu wersji, nie działa. ------------ EDYCJA Znalazłem rozwiązanie tj. RewriteRule (^admin$|^admin([/.]+)) admin.php [L] co nie znaczy, ze rozumiem dlaczego tamto nie działało i dlaczego to działa, usunąłem slash po admin w drugiej części dopasowania a zamiast tego dałem jedno lub więcej ze znaków "/" lub "dowolnego znaku" [/.]+ Czyli źle powinno zadziałać gdy wpiszemy np. www.domena.pl/admina bo wczyta admin.php zamiast go.php a wczytuje poprawnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach