Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2009 Cześć, Szukam jakiegoś małego, mało rozbudowanego sklepu. 1 kategoria, kilka produktów, nawet nie muszą być konta użytkowników. Np. klient wypełnia dane, zaznacza / wybiera produkt który go interesuje, wpisuje dane swoje po czym skrypt albo zapisuje dane w bazie, a użytkownikowi wysyła maila z potwierdzeniem i danymi do przelewu albo generuje jakiś rachunek / fakturę prof formę, a mi wysyła dane ładnie sformatowane na maila. Czy ktoś się z czymś takim spotkał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
infinity 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2009 QUICKCART - na małe sklepy rewelacja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m.p 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2009 QUICKCART - na małe sklepy rewelacja kiedyś testowałem i faktycznie jest ciekawe, chociaż kilka rzeczy przydałoby się zmienić ale jeśli ktoś nie ma większych wymagań to warto zainteresować się tym skryptem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2009 http://opensolution.org/quick.cart,pl,9.html lub przetestuj nowy http://ittechblog.pl/2009/07/10/skrypt-sklepu-internetowego/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2009 QUICK CART wydaje się być najlepszy - najmniej rozbudowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2009 No nie przesadzaj, ma sporo funkcji Jak chcesz jeszcze prostszą wersję to pobierz wersję archiwalną. Wg mnie najlepiej sprawuje się 2.2. Ma jeszcze menu poprzedniej generacji. http://opensolution.org/download,pl,18.htm...ck.Cart/archive Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2009 Wyszła nowe wersja Geko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramelof 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2009 Jeszcze jest http://www.prestashop.pl/ Kiedyś testowałem i był bardzo przyjemny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2009 Tyle że 2.x nie jest już chyba rozwijana, prawda? Po co mi ten gecon? Pisałem że chce coś małego... Presta miło się prezentuje ale czytaj wyżej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ramelof 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2009 Wiesz tego nie ma za dużo na rynku w szczególności za darmo dlatego pomyślałem, że każda propozycja się przyda. Jak nie teraz to potem, ewentualnie komuś innemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malas 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2009 Wyszła nowe wersja Geko. ehh co z tego?Proponujesz wersję alpha do użytku w internecie?;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2009 Tyle że 2.x nie jest już chyba rozwijana, prawda? Nie ma juz co rozwijac Osiagneli co sie dalo i potem wzieli sie za zmienione 3. Odpal oba i porownaj, ja zostalem przy 2.2, moze Ty stwierdzisz inaczej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2009 Chodzi o to, że nie jest już wspierana - łatane luki nie są pewnie... Raczej nei chcę sobie strzelić kuli w kolano ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marekxbx 71 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2009 Projekt który warto przejrzeć: http://www.gekosale.pl/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
infinity 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2009 Chodzi o to, że nie jest już wspierana - łatane luki nie są pewnie... Raczej nei chcę sobie strzelić kuli w kolano ;/ Bez przesady z tymi lukami. W każdym razie sql injection na bank ci nie grozi Mam parę instalacji quickcarta i świetnie się sprawują w mikrosklepach. Instalacja prawie żadna, łatwa zmiana layoutu - nie oszarpiesz się jak z oscommercem. Dodatkowo masz prawie CMSa - i klient będzie happy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2009 Chodzi o to, że nie jest już wspierana - łatane luki nie są pewnie... Raczej nei chcę sobie strzelić kuli w kolano ;/ No bez paranoi Luki to możesz mieć w Windows 98 a nie w prostym sklepie Autorzy się dobrze wywiązali z zadania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2009 No to padło na QC - dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2009 gekosale.pl to jeszcze beta. ja bym na tym produkcyjnego sklepu nie stawał. Jak ktoś chce mieć dostep do kodu i możę zaplacić kilkaset złotych to może http://shoper.pl/ mu się spodoba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
infinity 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2009 To już będzie trochę oftop, ale shoper to dla mnie też beta niestety. Wybili się na tym, że ich home.pl sprzedaje i chyba ich ta popularność przerosła. Z płatnych KQS - mimo braku dostępu do kodu - niska cena, wysoka funkcjonalność i stabilność. Trochę egzotyczny sposób zmiany layoutu (z powodu kodowania skryptu IONCUBem) ale można bardzo dużo. No i pointegrowane prawie ze wszystkim. Dobre na średniej wielkości sklepy, gdzie wymagana jest dobra integracja z płatnościami, porównywarkami. Prestashopa testujemy - wygląda obiecująco. Jest jeszcze magento, ale ten z kolei zabija serwery szybciej niż statsy w Joomli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomasz Fiedoruk 98 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2009 Hehe Magento to potworek Niczym Przemo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2009 Ja preferuje sklepy: "zrób to sam". Sprawdzają się najlepiej w małych projektach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomi 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 24, 2009 Zupełnie odradzam sklepy z niedostępnym kodem źródłowym. To całkowita strata czasu. Zero szans samodzielnego przerabiania sklepu. A indywidualne moduły są niezbędne bo konkurencja na rynku e-handlu nie śpi. Kiedyś KQS nie był zakodowany i mam jeszcze taką wersję w swoich zasobach. Raczej bym kierował się w stronę gekosale.pl lub Prestashop.pl to świetne skrypty ale trzeba kogoś kto to ładnie oskóruje i wdroży. Ps (post pod postem ale dziecko mi płakało) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach